MENÜ

Sigorta attı!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sahaya çıkmadan başladı Galatasaray cephesinde problemler. Çok pozisyon vermelerine rağmen birçok maçta Muslera sigortasıyla oynuyorlardı. Maç öncesinde sigorta attı, Muslerasız başladılar. İlk dakika da Podolski direğe nişanlayınca maça önde başlama şansını da kaçırdılar. Yetmezmiş gibi daha 5 dakika olmadan bu tarz maçların anahtarı Sneijder’den de olunca gardları iyice düştü.

Analiz işinde sıkıntılı

Halbuki ligde mağlup oldukları Başakşehir o takımdan 6 farklı oyuncuyla çıkmıştı sahaya. Doka, Mustafa Pektemek, Bekir ve Attamah gibi rotasyon oyuncularına karşı özellikle orta sahada üstünlük kurabilirlerdi. Biraz Emre’ye baskı ve takım savunması konsantrasyonu takımın hücumdaki yıldızlarına fırsat yaratabilmek adına çok önemliydi, olmadı. Görünen o ki Riekerink oyun okumakta sıkıntılı olduğu kadar rakibi analiz etme konusunda da çok başarılı değildi. Hâl böyle olunca daha ilk yarı da çözüldü maç. Ofsayt kokan pozisyonda Visca’nın asistini gol yapan Mustafa Pektemek 2. golde de Doka’nın asistini yine sakar gollerin adamı olarak defansa çarptırıp ağlara gönderdi.

Yönetim gözden geçirmeli

2. yarıya Linnes hamlesi ile başlayan Riekerink bir darbe de Selçuk’tan yedi. Sakatlanan Selçuk yerini Eren’e bırakırken aslında maç 2-0 olduğu anda yapılması gereken hamle olan çift forvete kendiliğinden dönülmüş oldu. Ama bu hamle de Galatasaray’ın oyununa birşey katmadı.daha hareketli oynamalarına rağmen golü çok geç buldular. Emre Belözoğlu, Volkan Babacan, Visca ve Mustafa Pektemek’in ön plana çıktığı maçta Başakşehir’e boyun eğmekten kurtulamadılar. Ve futbolun gerçeği bir kez daha ortaya çıktı. Bireysel performanslarla kazanılan maçlar sadece göz boyar, hedefe gitmek istiyorsanız doğru teknik adamla önce sisteminizi oturtacaksınız. Yıldızlar da sistemli takımın bir parçası olmasını öğrenecekler. Ya da daha önemlisi Galatasaray Yönetimi yaptığı hoca seçimini tekrar gözden geçirecek.

YORUM YAZ