MENÜ

Şampiyonluk iyice zor...

Abone Ol Google News

Fenerbahçe maçın ilk yarısında eksik rakibine karşı tempoyu yükseltmek yerine kontrollü oyun oynaması ve Valencia haricinde oyunu zorlayan bir oyuncusunun olmaması, Malatyaspor için bulunmaz nimetti. Nitekim Valencia'nın kendi aldığı faulün devamında frikikten attığı gole rağmen Malatya düşük tempoda pozisyonlar üretmeyi başardı. Yapabileceği en önemli iş olan rakibini hazırlıksız yakalama fırsatını, Fofana'nın müthiş çabası ve Mustafa golü ile de hayata geçirmeyi başardılar. İlk yarı sezon genelinde olduğu gibi Fenerbahçe için hem skor hem de oyun olarak kötüydü. Bu durumdan rahatsız olan Emre Belözoğlu 2. yarıya Pelkas ve Ferdi ile döndü. Bu değişikliklerle oyun tamamen Malatya yarı sahasına yıkıldı. Pozisyon üretmekte başarılı olmasa da Fenerbahçe'de Gustavo ve Ozan Tufan denemeleri Ertaç'ın ellerinde eridi. Sonuçta Fenerbahçe zaten zor olan şampiyonluk şansını iyice zora sokarak kötü oyunun karşılığını alırken, Malatya için şartlara bakınca puan altın gibi kıymetliydi.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Haberin Devamı

Bu kayıp Fenerbahçe için yarıştan kopmak anlamına gelir mi? İkili averajda kötü ve asıl negatiflik oyun kalitesinin çok çok düşük olması. Kısaca şampiyonluk, gittikçe daha büyük bir sürpriz olmaya başladı.

Maçın starı

Bu kadar eksik kadrosuyla Fenerbahçe'den puan alan Malatya'da Ertaç çok iyi bir maç çıkardı. Özellikle arkadaşına çarpan topta gösterdiği refleks ile maçın en kritik anında golü önleyerek puanın kahramanı oldu.

Maçın olayı

Bu yazıyı maçı izlemeden yazmak istesem, Fenerbahçe maça kötü başladı ve ilk yarıyı çöpe attı der ve yanılmam. Yine nasıl bir 11 olursa olsun kötü bir başlangıç ve oyun olarak etkisiz kalmak Fenerbahçe için bir gelenek oldu.

Kısa mesaj

Emre Belözoğlu, 5 oyuncu değişikliğiyle Erol Bulut dönemindeki istikrarsızlığı bir bakıma devam ettirdi.

YORUM YAZ