MENÜ

Şampiyonluk için iskelet korunmalı

Abone Ol Google News

Transferde Koita gibi kendi takımlarında sürekli problem yaşayan oyunculardan ziyade, Trabzon şehrine çabuk uyum sağlayacak, maç sayısı yüksek iyi profesyonellere yönelmek gerekiyor. Sağ-sol bek, santrfor ve kanat mevkisine takviye şart. Ama önce iç transferde bu takımın iskeletini oluşturan Edgar, Vitor Hugo, Berat, Bakasetas, Ekuban ve Nwakaeme gibi oyuncuları kaybetmemek önemli. Gelecek sezonki şampiyonluk hedefi için ilk etapta iskelet mutlaka korunmalı.

Haberin Devamı

Gol sorununun sebebi çok

Ligin en az gol yiyen iki takımından biri olan Trabzonspor, skor üretme konusunda ise 10. sırada. Yaşanan gol problemi kalan haftalarda nasıl çözülebilir?

Gol sorununun birden fazla sebebi var... Abdullah Avcı geldiği anda takımın bulunduğu durum ve işin defansif kısmında tüm oyuncuların katkı vermeye çalıştığı anlayış bir mecburiyetti ve durum toparlandı. Skorlar kısır olsa da atılan golün kıymeti bilinerek oynandı. Hücumda ise alternatifsiz forvet hattı, istikrarsız Djaniny ve fazla yük binen Ekuban ve Nwakaeme’nin dalgalanan performansları bunlardan bazıları. Bakasetas’ın gelişine rağmen şans bulduklarında katkı vermeyen Yusuf ve Yunus Mallı’nın elde olması da Avcı’nın bu konuda elini kolunu bağlıyor. Çözüm için Bakasetas’a özellikle Djaniny’nin ayak uydurması; Berat, Flavio ve Baker’ın sürpriz skor katkılarına ihtiyaç var. Bir de duran top konusunda Edgar, Hugo, Hosseini gibi isimlerin bitiricikleri ön plana çıkartılmalı.

Haberin Devamı

Yetenekli olmak yetmez

Trabzonspor’da yeni sezon hazırlıkları erken başladı ve gündemde pek çok isim var... Transferde sizce nasıl bir yol haritası izlenmeli, öncelik nerelere verilmeli?

Öncelikle Trabzonspor transferde ilk iş olarak iyi profesyonellere yönelmeli. Kendi takımlarında sürekli problem yaşayan, yetenekli olsa da Koita gibi oyunculardan ziyade, Trabzon’da yaşamaya çabuk uyum sağlayacak ve sezon içinde oynadığı maç sayısı yüksek isimlere yönelmek daha doğru. Pozisyon olarak ise sağ ve sol bek, santrfor, kanat forvet gibi yerlere transfer şart. Ama önce iç transferde bu takımın iskeletini oluşturan Edgar, Hugo, Berat, Bakasetas, Ekuban, Nwakaeme gibi oyuncuları kaybetmemek önemli. Şampiyonluk hedefi için ilk etapta iskelet korunmalı.

Avrupa değil şampiyonluk

Bu sezon ligde ilk 2 veya ilk 3 hedefi ne kadar mümkün sizce? 3. olunması durumunda Beşiktaş iki kupayı birden alırsa, Trabzonspor direkt UEFA Avrupa Ligi’ne gruplardan katılabilir...

Avrupa Kupası’na gitmeyi elbette tüm takımlar ister ama bu kulvarda yarışırken ligde de iddialı olmak için rüya gibi bir transfer dönemi geçirmek gerek. Bu ekonomik sıkıntılarla da o kadar geniş ve kaliteli bir kadro oluşturmak pek mümkün gözükmüyor. O yüzden Trabzonspor için ilk hedefin şampiyonluk olması gerektiğini düşünüyorum. Sonrasında ekonomi rahatlar ve birden fazla kulvarda yarışabilmek adına kadro kurulabilir. Ancak Trabzonspor için artık şampiyonluktan daha değerli bir hedef yok. Bu sezon ise kalan 7 maçlık periyotta seri yakalanabilirse, ligde her türlü sürpriz yaşanabilir.

Yarın şifre disiplin

3 haftadır berabere kalan, son 8 lig maçının ise 2’sini kazanan bir Trabzonspor var. Yarınki Hatayspor maçı yeni bir çıkışın başlangıcı olabilir mi?

Haberin Devamı

Beraberlik serisine çok negatif bakmıyorum. Çünkü yakalanan çıkışın ilk detayı kolay kaybetmemekti. Hücum hattındaki eksiklere rağmen kaybetmemek Trabzonspor için çok kötü sonuç anlamına gelmez. Hatay maçı özelinde ise bu savunma disiplinine daha çok ihtiyaç var. Ligin en çok, en kolay gol bulan takımlarından biri olan Hatay’a karşı galibiyetin ilk detayı 0-0’ı iyi ve sabırlı oynayabilmek. Bana göre hücumda ise Bakasetas’ın servislerinde Nwakaeme ve Djaniny’nin ne yapacakları belirleyici olacak.

YORUM YAZ