MENÜ

Şampiyonluk alameti

Abone Ol Google News

Maça önde baskı ile başlayan Göztepe özellikle Berat’a yakın oynayınca, Trabzonspor’un oyunu geriden kurmasını engellemeyi başardı. Kazandığı topları iyi kullanamayışları ve Halil’in yokluğuyla pozisyon üretmekte zorlanmalarına rağmen, ilk yarının tek net pozisyonunda Jahovic’le fırsatı kaçırdılar. Trabzon tarafında ise Djaniny, Yusuf Sarı ve Gervinho silik kalınca öne çıkamayan Trabzonspor, bu sezonun en fazla Uğurcan’a pas yaptığı maçını oynadı. 2. yarıya Siopis hamlesi ile gelen Trabzonspor, Göztepe’nin ilk yarıdaki yüksek tempolu oyunu devam ettiremeyişi ile hem daha dirençli bir görüntü sergiledi hem de boş alanlar buldu. Abdülkadir Ömür’ün (ki maçta neredeyse driplingle adam eksilten tek oyuncuydu) nefis asistini, Gervinho’nun gol yapması ile öne geçmeyi de başardı. Sonrası kontrollü oyunu geriye çok yaslanmadan, stoper tandemi iyi oynayan Trabzonspor, geri dönüş için temposu her geçen dakika düşen Göztepe’ye müsaade etmedi ve sezonun eksikler göz önüne alındığında en değerli galibiyetlerinden birini almayı başardı.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Haberin Devamı

Hangisi daha eksikti, Göztepe için Halil mi, Trabzon için Nwakaeme ve Bakasetas mı? Bana göre maçın ilk yarısını iyi oynayan Göztepe işin bitiricilik ve pozisyon üretme tarafında Halil’i Trabzonspor’un eksiklerine nazaran daha çok aradı.

Maçın starı

Ağlayarak oyundan çıktığında kendisine sahip çıkan ve asla vazgeçmeyen Abdullah Avcı’yı oynadığı oyunla haklı çıkaran Abdülkadir Ömür, maçın yıldızıydı. Adam eksilttiği anlarda pozisyonların devamını kaliteli paslarla süsleyen, kalitesini hissettiren Abdülkadir Ömür galibiyetin mimarıydı.

Maçın olayı

Trabzonspor’un Nwakaeme ve Bakasetas gibi şimdiye kadar kazanılan tüm maçların kahramanları olmuş özel oyuncuları yokken, çok zor bir deplasmanı kayıpsız geçmesi tam manası ile şampiyonluk alameti diyebilirim.

Kısa mesaj

Göztepe mağlup olmasına rağmen, Atınç’ın maçın iyilerinden birini olduğunu söyleyebilirim.

YORUM YAZ