MENÜ

Şampiyon tırmanıyor

Abone Ol Google News

PSG’ye karşı müthiş bir mücadele ortaya koyan Başakşehir, yorgun gittiği Konya deplasmanından çok kritik bir galibiyetle döndü. Jevtovic’in ters vuruşuyla öne geçen Turuncu-Yeşilliler, Manchester United öncesi Aleksic’le güldü. Skubic’le penaltı kaçıran, Kravets’le farkı 1’e indiren İç Anadolu ekibi için ise hüsran dolu bir gündü.

Haberin Devamı

Maçın başından itibaren hakim taraf olan Başakşehir, Crivelli’nin hem attığı golde ofsayt olması hem de sakatlığı sebebi ile maça şanssız başlayan da taraftı. Özellikle sağ kenarı Aleksic-Visca-Rafael ile iyi kullandılar. Fakat maçın kırılma anında Mert Günok’un kurtardığı penaltı ve oyuna dahil olan Guiliano’nun katkısı ile maç tek taraflı oynanmaya başladı. Başakşehir’in çabuk pas trafiğinde Visca ve Giuliano ile çıkardığı pozisyonlarda Sehiç çok önemli kurtarışlar yapsa da kornerden Rafael’in aşırttığı topta Jevtoviç’in kendi kalesine attığı gole engel olamadı ve Konya içeri mağlup gitti. Geriye İsmail Kartal’ın hücum hamleleri ile döndü. Özellikle Cikalleshi ve Eduok gibi kolay skora etki edecek oyuncular sayesinde oyun dengelendi.

Haberin Devamı

Edin Visca etkisi

Fakat Başakşehir başta Visca olmak üzere formda forvet hattıyla maç boyunca pozisyona girmeye devam edecek kadar iyi oynadı. Konya Kravets ile Başakşahir ise Aleksic ile bulduğu gollerin dışında net fırsatlar kaçırmaya devam edince özellikle ilk yarıdaki üstünlüğünü, ikinci yarıdaki oyunuyla da pekiştiren Başakşehir Şampiyonlar Ligi yorgunluğuna rağmen çok zor bir deplasmandan galibiyet çıkarmayı başardı. 2 kalecinin iyi iş çıkarması skorun düşük kalmasına sebep olsa da galibiyette Edin Visca’nın enerjisi ve oynadığı oyunun takımına çok şey kattığını söyleyebilirim.

YORUM YAZ