MENÜ

Rizespor cezayı kesti

Abone Ol Google News

Tam anlamıyla felaket bir ilk yarı oynadı Fenerbahçe. Yeni oluşan bir takımın kapanan savunmalara karşı organizasyon yapmakta zorlanmasını anlayabilirim ama top rakibe geçtiği anda bu kadar dağınık olmasını, rakiplerine uzak kalmasını anlamam mümkün değil. Maçın başında çabuk atak oynayacağı belli olan Rizespor’a karşı, top rakibe geçtiği anda oyunculara bu kadar uzak kalırsanız, onlar da üstüne cezayı keserler. Bu oyunun sonucunda golün her türlüsünü yersiniz. Nitekim Fenerbahçe de önce akan oyunda yan toptan, sonra çabuk atakta defans arkasına atılan toptan ve son olarak durak toptan yediği gollerle daha ilk yarıda Rizespor’a teslim olmuştu. İkinci yarıda Frey hamlesiyle dizilişte değişikilik yapan Cocu orta sahadaki pas oyunundan vazgeçip direk kaleye gitmek istese de pozisyonları sonuçlandırma anlamındaki beceriksizlik Fenerbahçe için umutsuz bir ikinci yarı getirdi. Oyun anlamında maçın hiçbir anında rakibine üstünlük sağlayamayan Kanarya, oynadığı oyunla 3 puanı sonuna kadar hak eden Rize’ye farklı mağlup oldu.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Haberin Devamı

Derbi 11’i kalabalık savunmaya karşı doğru bir tercih miydi? Topa daha fazla sahip olacağın maçta rakibi açmanız gerekir. Bu nedenle Cocu, Jailson- Topal ikilisinden birinden vazgeçmeliydi.

Maçın starı

Fenerbahçe’yi maç boyunca kazandığı her topta geri koşturan, adam eksilten, gol atan ve 90 dakika aynı performnası devam ettiren Umar Aminu maçın yıldızıydı.

Maçın olayı

Rizespor’un 6 haftadır galip gelememesine rağmen Okan Buruk’un gelişiyle beraber gösterdiği harika performans gecenin olaydı.

Kısa mesaj

Fenerbahçe bu kadar büyük bir değişim içerisindeyken, bu tip sancılı maçları daha çok oynayacak.

YORUM YAZ