MENÜ

Pozisyona girmek oyunu doğru yapmaz

Abone Ol Google News

‘Doğru zamanda dinlendiremedi’

Haberin Devamı

Sezon başında 16 transfer yapıldı. Ocak ayında Mesut, İrfan, Szalai ve Osayi-Samuel geldi. Ancak bu kadar imzaya rağmen Gustavo’nun alternatifi olmamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Aslında transfer konusunda Fenerbahçe’nin çok planlı davrandığını düşünmüyorum. Ancak bana göre daha çok konuşulması gereken ayrıntı, Erol Bulut, Trabzonspor’da Gustavo’nun pozisyonunda oynamış ve iyi iş çıkarmış Jose Sosa’dan ne kadar faydalanabildi ya da derbiye hazırlayabildi mi? Asıl sorular bunlar olmalı. Ayrıca Erol Bulut’un Gustavo, Pelkas gibi takımın oyun kalitesi anlamında seviyesini belirleyen isimleri doğru zamanda dinlendirebildiğini düşünmüyorum.

‘Galatasaray geniş alanda oynattı’

Erol Bulut’un oyun anlayışı, zaman zaman kazandığı maçlardan sonra bile eleştirildi. Ali Koç, derbi sonrası, “İkinci yarıdaki oyunu ilk yarıda oynamalıydık” mesajı gönderdi. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Öncelikle değerlendirilmesi gereken oyun maçın ilk 60 dakikası. Özellikle Hatay karşısında 2. yarının kâbusa dönmesinin sebebi iyi savunma yapabilmek değil topu önde tutamamak ve yeterince pas yapamamaktı. Derbinin ilk yarısı ve gole kadarki bölümde de değişen bir şey yoktu. Pozisyona girme becerisi olan oyuncular seni bu oyunla da pozisyona sokabilir ama bu oynadığın oyunu doğru yapmaz. Mesut Özil hazır olmamasına rağmen oyuna girer girmez takımın öne çıkıp topa sahip olması biraz da Galatasaray’ın skoru aldıktan sonra Fenerbahçe’nin oyunu geniş alanda oynamasını sağlamak içindi. Fenerbahçe henüz bu oyunu Beşiktaş, Alanya, Galatasaray gibi sert rakiplere karşı pek yapamadı.

Haberin Devamı

‘Erol Bulut bilgi vermeli’

Sosa ve Mert Hakan geçen sezon ligin en formda orta saha oyuncularıydı. Cisse, son iki sezonun en golcü forvetlerinden biri olarak geldi. Bu oyuncuların performansı neden düştü?

Erol Bulut takımlarında yüksek performansla Fenerbahçe’ye gelmiş yıldızlardan ne kadar faydalanabiliyor, tartışılır. Mesela Jose Sosa, Papiss Cisse gibi özel oyuncular bir türlü kazanılamadı. Diğer taraftan son haftalarda tabelaya en fazla katkı yapan Mame Thiam’ın ya da Ferdi Kadıoğlu’nun derbide neden oynamadığı çok anlaşılabilir bir durum değil. Erol Bulut’un maç sonu açıklamalarında biraz da bu değişiklikler üzerinden kamuoyuna bilgilendirme yapmasının daha doğru olacağını düşünüyorum.

YORUM YAZ