MENÜ

Özgüven kazanıldı

Abone Ol Google News

Tam anlamıyla baskın bir yarım saat oynadı Fenerbahçe. Rakibine pas yapma şansı vermezken Valbuena’nın sorumluluk aldığı anlarda oyunu doğru oynayıp kaleye gitti. Valbuena-İsla dayanışması ile de önce korneri sonra da golü suskun golcüsü Slimani ile bularak coşkulu oyunu skora da yansıttı. Oyunu tempoyu biraz düşürerek oynamak istediği anlarda ise Topal’ın bir anlık hatası her şeyi berbat edecekken sahneye Harun çıktı ve bana göre golden çok daha önemli bir katkı yaparak harika bir penaltı çıkardı.

Haberin Devamı

2. yarıya ilk yarıdaki kadar olmasa da yine Fenerbahçe iyi başladı. İsla’nın bindirmeleri devam ederken, Valbuena’nın topa dokunduğu ataklar daha doğru gelişti. Zenit’in kenara indiği anlarda savunma ligin aksine tetikte olunca gol şansı da vermedik. Sonuçta Fenerbahçe tur için avantajlı skoru Sadık, Skrtel, Harun, Isla ve Valbuena’nın öne çıktığı maçta almayı başarırken lig için de özellikle iç sahada maçlar kazanabileceği özgüveni de kazanmış oldu.

Gecenin sorusu

Tur şansımız bu skora göre ne kadar? Zenit’in henüz hazır olmadığı bir dönemde skor avantajı ile deplasman Fenerbahçe için tur adına büyük avantaj. Eğer ligdeki konumu biraz rahatlarsa Rusya’da doğru bir 11’le tura yakın olan Fenerbahçe olabilir.

Haberin Devamı

Maçın yıldızı

İç sahada yenecek gol skor ne olursa olsun 2. maç için büyük bir dezavantaj olabilecekken Harun kurtardığı penaltı ile gecenin kahramanı oldu.

Maçın olayı

Fenerbahçe için Lig ve Avrupa kulvarları arasında, deplasman ve iç saha maçları arasında oyun kalitesi ve mücadele anlamında büyük fark var.

Kısa mesaj

Maç 1-0 devam ederken Ersun Yanal’ın skoru tutmak yerine Ayew’i de oyuna alması ve 2. golü araması tam Yanal tarzı bir değişiklik oldu.

YORUM YAZ