MENÜ

Oyunu değil skoru aldı!

Abone Ol Google News

Trabzonspor’un ihtiyacı olan çabuk gol, Erzurumspor’un 20 dakikalık direnişine, Afobe’nin son vuruşlardaki sıkıntısına rağmen 23’te o ana kadar çok top kaybeden Abdülkadir Ömür’ün asistinde Ekuban’la geldi. Islak zemin ve golden sonra karşılıklı hücum iştahı bol pozisyon, yüksek tempo ve bir o kadar da heyecan getirdi maça. Ancak ilk yarıdaki görüntüde Trabzon’da Afobe, Erzurum’da tüm forvet hattı final yapamayınca tek golle içeri gidildi. 2. yarıya ise Erzurum vites artırarak döndü. Deplasmanda olmasına rağmen orta sahayı dikine ve çabuk geçen Erzurum oyuna hakim oldu. O kadar ki Abdullah Avcı daha 60’da Afobe’yi oyundan alıp orta sahayı 3’ledi. Yine de bu hamle çok etkili olmadı. İlk yarıda Trabzonspor’un Afobe ile yaşadığı son vuruş sıkıntısını bu kez Erzurumspor, Gomez ile yaşayınca üstün oynamasına rağmen bu oyunu skora yansıtamadı. Sonuçta Trabzonspor 2. yarıda fazla mesai yapan Uğurcan’ın da çabaları ile oyun olarak hayal kırıklığı yaşadığı maçı, çok ihtiyacı olan 3 puanla kapatmayı başardı.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Haberin Devamı

Trabzonspor’un en önemli problemi nedir? Bazı oyuncuların takımın geneli formsuz olsa bile vasatın altında kalmaya hakkı yoktur. Trabzonspor’da da özellikle Nwakaeme, Afobe, Abdülkadir Parmak ve Uğurcan iyi oynamazsa maç kazanmak her zaman zordur.

Maçın starı

Bu kötü oyundan bir yıldız bulmak samanlıkta iğne aramak gibi olsa da bu kadar gol kaçan bir maçta yaptığı son vuruşla takımına 3 puan kazandıran Ekuban maçın yıldızıydı.

Maçın olayı

Trabzonspor’un elindeki kadroya bakınca en ideal 11’i ile sahada olmasına rağmen oynadığı silik oyun maçın olayıydı. Abdullah Avcı için üstesinden gelmesi gereken çok fazla detay olduğunun ortaya çıktığı bir maç oldu.

Kısa mesaj

Trabzonspor için bundan sonraki iyi senaryo ‘önce skor sonra oyun gelir’ diye düşünmek sanırım. Çünkü kısa vadede skor oyundan çok daha önemli durumdaydı.

YORUM YAZ