MENÜ

Önceliğin lig olması normal

Abone Ol Google News

Trabzonspor iyi niyetli bir oyun oynuyor ve Avrupa’da mücadele eden diğer ekiplerimize oranla daha keyif veren bir futbol sunuyor. Ancak tüm bunlara rağmen Avrupa ve ligin beraber gidebilmesi için kadro derinliğinin yeterli olduğunu söylemek mümkün değil.

Haberin Devamı

Trabzonspor’un Avrupa kupası oynaması, oyuncularının erken form tutması, yorgunluk ve sakatlık gibi sıkıntılar getirse de bir taraftan da maç trafiği çok rotasyon da yapılamayınca oyuncuların birlikte oynama pratiğini de geliştirdi. Krasnodar maçında oynanan oyun mağlubiyete rağmen diğer Avrupa oynayan takımlar düşünüldüğünde yine keyif veren yüksek tempolu bir oyundu.

Takımın yaşı ilerlemiş de olsa Sosa gibi üst düzey bir oyuncusunun bu kadar mücadele etmesi ve çabalaması ise diğer tüm oyuncular için çok önemli bir örnek. Ancak bu iyi niyete rağmen kadro genişliği Avrupa ve ligin beraber gidebilmesi için yeterli değil.

Trabzonspor için durum diğer takımlarımız kadar kötü sayılmaz. Çünkü uzun zamandan beri şampiyonluk hasreti çeken Trabzon şehrinin önceliği elbette ki lig.

Haberin Devamı

Aynı yolda yürümeliler

O yüzden bu iyi niyetli, çok mücadele eden ve her kulvarda aynı futbolu oynayan Trabzonspor’un taraftarının da skordan bağımsız olarak mutlu olduğunu düşünüyorum. Böyle birbirine uyumlu kadrolar, maç oynama sayısı yüksek lider oyuncular, dünya yıldızı transferler, altyapıdan gelmiş hem karakter hem de yetenekli gençler ve son olarak bu futbolculara doğru zamanda şans vererek harmanlayan bir teknik direktör aynı sezonda bir araya gelmişken geriye kalan bunun tadını çıkarmak oluyor.

Ahmet Ağaoğlu ve yönetimin kulübün borcunu gün be gün eritebilmesi ve bunu yaparken sportif başarılar elde edebilecek bir kadroya sahip olması büyük bir şans. Bugünkü kadro temel kabul edilerek her transfer döneminde yapılacak az ama öz hamleler Trabzonspor’u geleceğe taşıyabilir.

YORUM YAZ