MENÜ

Nwakaeme'nin yeri kolay dolmaz

Abone Ol Google News

Trabzonspor, Avrupa varken özellikle de ligde zaman zaman oyun kalitesine değil, skora odaklı maçlar oynayacak. O maçların anahtarı da Nwakaeme. Ligin en iyi kanat oyuncusu ve giderse yeri kolay dolmaz. Oturmuş oyunlar, istikrarlı ve kaliteli kadrolarla oynanıyorken Bordo-Mavililer’in takım iskeletindeki kilit adamları bırakması değil, onlara eşlik edecek aynı kalitede takviyeler yapması gerekiyor.

Haberin Devamı

6-7 oyuncu almak şart

1- Şampiyonluğun ardından Trabzonspor’un kadro planlaması nasıl olmalı, özellikle de Şampiyonlar Ligi’ni hesaba katarsak izlenmesi gereken yol haritası nedir?

Trabzonspor Süper Lig’in en özel şampiyonluklarından birini yaşadı ancak bu kadronun her oyuncusunun forma giyip katkı yapmış olmasına rağmen çok kulvarlı bir yarışta defolu bir kadro olduğu gerçeğini görmezden gelmemek gerek. Trabzonspor’un transfer politikasında alacağı oyuncuların karşısında soru işaretleri olmamalı. Şampiyonlar Ligi’ne katılmak ve başarılı olmak, aynı zamanda ligi de beraber götürebilmek için doğru mevkilere en az 6-7 oyuncu almak şart.

Haberin Devamı

Hepsi ezbere söylemler

2- Nwakaeme ile yapılan pek çok görüşmeye rağmen anlaşma sağlanabilmiş değil, bu süreci genel anlamda nasıl yorumluyorsunuz?

Artık yaşlandı, geri gelmiyor, bu yaşta oyuncuya bu kadar verilir mi gibi ezbere söylemler Nwakaeme’nin yaptığı işlerin ve ne kadar özel bir yetenek olduğunun üstünü örtemez. Trabzonspor işin içinde Avrupa varken özellikle de ligde zaman zaman oyun kalitesine değil, skora odaklı maçlar oynayacak. O maçların anahtarı da Nwakaeme. Tartışmasız ligin en kaliteli kanat oyuncusu. Giderse de yeri kolay dolacak bir oyuncu değil.

Avrupa standardı önemli

3- Masouras ve Halil Akbunar bizzat Abdullah Avcı’nın transferde telaffuz ettiği isimler. Fernando, Kaan Ayhan gibi oyuncular da gündemde. Trabzonspor, hangi profildeki futbolculara yönelmeli?

Adı geçen tüm oyuncuların Süper Lig için iyi isimler olduğuna şüphe yok. Fakat bu oyuncuların milli takım da dahil olmak üzere kariyerlerinde Avrupa başarısı da yok. Daha önce Şampiyonlar Ligi oynamış isimleri kadroya katabilmek, özellikle Avrupa arenası için çok önemli. Özellikle de santrfor takviyesi grup maçlarında bir takımın kaderini en çok belirleyen detay olabiliyor. O yüzden bana göre önce üst düzey bir santrfor gerekiyor Trabzonspor’a...

Bu dörtlü gitmemeli

4- Uğurcan, Djaniny, Cornelius ve Abdülkadir Ömür... 4 yıldız da transferin gözdelerinden. Kadro iskeletinde olmazsa olmaz oyuncular kimler?

Bana göre şampiyon kadrodan gönderilebilecek oyuncular asla bu isimler olmamalı. Kadro istikrarının yanı sıra Trabzon şehrine ayak uydurmuş yabancı oyunculardan kolay kolay vazgeçilmemeli. Oturmuş oyunlar, istikrarlı ve kaliteli kadrolarla oynanıyorken Trabzonspor’un bu adı geçen oyuncuları bırakması değil, onlara eşlik edecek aynı kalitede takviyeler yapması gerekir. Ayrıca bir kadronun kalitesi ne kadar yüksekse, Trabzonspor gibi altyapısı cevherlerle dolu bir kulübün oyuncu yetiştirmesi de o kadar kolay oluyor.

YORUM YAZ