MENÜ

Nokta transferin karşılığı

Abone Ol Google News

Fenerbahçe için çabuk forvet hattına uygun oyun topu Galatasaray'a bırakıp Sosa, Caner ve Ozan Tufan'ın pasları ile savunma arkası ya da arasına sarkabilmekti. İç saha takımı için keyifli olmasa da pozisyon bulma konusunda bu plan tuttu. Samatta ve Sosa ile fırsatlar kaçtı. Galatasaray ise Marcao ve Donk'un top kullanma becerilerine rağmen biraz Fenerbahçe'nin agresif savunması biraz da oyuna Caner Erkin'in bıraktığı boşlukları kullanabilmek adına sağda başlayan Onyekuru'nun etkisizliği yüzünden pozisyon bulmakta zorlandı. Ancak ikinci yarıya bu olumsuzlukları silerek golle başlayan da Galatasaray oldu. Emre Kılınç'ın harika pasında Mohamed, Serdar'dan sıyrılıp düzgün vuruşla skoru yaptı. Bu gol Fenerbahçe'yi Mesut ve Cisse hamleleri ile harekete geçirdi. Oyun Galatasaray sahasında oynandı. Ozan Tufan'ın denemeleri önce Muslera sonra VAR'a takılınca derbinin galibi yaptığı nokta transferin karşılığını alan Fatih Terim ve Galatasaray oldu.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Fenerbahçe'de derbi mağlubiyetinin en önemli sebebi nedir ? Bu topu rakibe bırakarak kazanılan maçlar kötü oyunun görmezden gelinmesine sebep oldu. Seri yakalamış olmak olumsuzlukların üstünü örttü. Özellikle de Pelkas ve Gustavo'nun olmayışı ile de bu kötü görüntü tavan yaptı.

Haberin Devamı

Maçın starı

Son haftalarda düşüş yaşamasına rağmen Emre Kılınç derbide hücumda yaptığı servislerle dikkat çekti. İster kenarda ister orta sahaya yakın oynasın Galatasaray'ın pas trafiğinde her zaman başarılı bir istasyon oldu. Yaptığı asistle de ön plana çıktı.

Maçın olayı

Transferde yapılan Mostafa Mohamed hamlesi gelir gelmez karşılığını derbi galibiyeti ile verdi. Galatasaray için tüm transferler nokta ama santrfor konusunda hedefi tutturması işin geneline bakınca da şampiyonluk ihtimalini de arttıran bir detay.

Kısa mesaj

Derbinin gizli kahramanları Belhanda, Muslera ve Taylan Antalyalı'yı en azından görmezden gelmediğimi belirtebilmek bu son satırlara kaldığı için üzgünüm.

YORUM YAZ