MENÜ

Nefes kesecek

Abone Ol Google News

Maçın adı derbi olmasa da iki takımın hücum silahlarının çabukluğu, adam eksiltme özellikleri, pozisyona girme becerileri bol gollü ya da en azından bol pozisyonlu bir maç vaat ediyor. Şimdiye kadar Sivas’ın hücum ve savunmada Fenerbahçe’den daha iyi olan istatistiklerinin özeti ise attığı golün değerini bilmesi. Rıza Çalımbay’ın çalıştırdığı takımların genel özelliği ise maçın tamamını yüksek tempo ile oynayabilmeleri. Fenerbahçe’nin topa hakim olacak olmasına rağmen, topu kaybettiği anda savunmaya çabuk geçip geçemeyeceği kendi adına maçın kaderini belirleyecek.

Haberin Devamı

Çünkü Sivas takımı rakibini bozduğu andan itibaren boş alanları müthiş buluyor. Fenerbahçe rakibinin bu çabuk ataklarını başladıktan sonra karşılamaya çalışırsa Sivasspor şimdiye kadar olduğu gibi cezayı keser. Ancak Hakan Arslan’ın yokluğundan da faydalanıp orta saha üstünlüğünü kabul ettirir ve özellikle son vuruşlardaki sıkıntısını bu deplasmana taşımazsa hikayeyi değiştirebilir.

Bu istatistiğe dikkat!

Sivasspor deplasmanında çıktığı son dört Süper Lig maçını kaybetmeyen Fenerbahçe (2G 2B), daha önceki üç karşılaşmada galip gelememişti (1B 2M).

Haberin Devamı

Ön plana kim çıkar?

Bana göre Emre Kılınç yakaladığı form grafiği ile Rıza Çalımbay’ın en önemli kozu. Fenerbahçe’de ise iyi oynadığında tüm takımın görüntüsünü pozitife çeviren Kruse de takımının kilit oyuncusu.

Kısa mesaj

Sivasspor sezon başlamadan Fenerbahçe, sezon içinde de Beşiktaş ve Trabzonspor’u kendi sahasında yenerek bu maçların oyun ezberine sahip olduğunu ispatladı.

YORUM YAZ