MENÜ

Kusursuz ilk yarı

Abone Ol Google News

Trabzonspor, Hatay’ın topu bırakarak yaptığı 5’li savunmayı çözebilmek adına son derece sabırlı oynadı ilk yarıda. Set hücumunda topun hızını iyi ayarladılar. Çözümü de santrforu doğru zamanlarda kullandıklarında buldular. Cornelius ve Djaniny’nin gollerinde birbirinden şık organizasyonlar, final pasları ve son vuruşlar vardı. Bakasetas ve Hamsik ile yakalanan pozisyonlar gol olsa maç ilk yarıdan da bitebilirdi. Bu kaliteli oyunun savunma kısmı da neredeyse kusursuz olunca Uğurcan da ilk yarıda adını duymadığımız isim oldu.

Haberin Devamı

Yerinde hamleler

İkinci yarıya Ömer Erdoğan’ın hamleleri ile hem normal dizilişe hem de pas oyununa dönen Hatayspor iyi başladı. El Kaabi ve Diouf pozisyonları ya Uğurcan’ın ellerinde eridi ya da final vuruşlarının kötülüğüne kurban gitti. Abdullah Avcı’nın Siopis-Ömür hamlesi ile tekrar artan direnç, Hatay etkisini ortadan kaldırırken Trabzonspor yine etkili oldu.

Koita hazır olsa

Özellikle Berat, Siopis, Dorukhan, Hamsik aynı anda sahada olunca orta saha Trabzonspor’a geçti. Siopis’in bu enerjisiyle yaptığı sürpriz çıkışlar ve yakaladığı fırsatlar dikkat çekti. Koita hazır bir oyuncu olsa fark daha da büyüyebilirdi. Sonuçta Nwakaeme’nin yokluğunu neredeyse hiç hissetmeyen Trabzonspor, rakiplerinin birbiriyle oynayacağı haftada çok önemli bir galibiyet daha aldı.

Haberin Devamı

İki önemli detay...

Maçın yıldızı ise attığı ve attırdığı golle Cornelius oldu. Maçın sonunda iki önemli detay vardı... Ömer Erdoğan’ın maça 3’lü savunma ile başlayıp oynadığı mahkum oyun ve Trabzonspor’un ilk yarıda sergilediği futbol ve yaptığı harika hücum organizasyonları.

YORUM YAZ