MENÜ

Konsantrasyon farkı

Abone Ol Google News

Öyle final deyince aklınıza yüksek tempolu, bol pozisyonlu, kıran kırana bir maç falan gelmesin. Akhisar’ın hücum edebilmek için Galatasaray’ın üstüne geldiği anlarda kaptığı toplarla hücum etmeyi planladığı ancak yapamadığı, Galatasaray’ın ise Belhanda ve Feghouli’nin hareketlenmesini beklediği ancak yakalanan 1-2 pozisyonda Diagne’nin ağır kalışı ile skor alamadığı vasat bir ilk yarı düşünün. Bir taraf düşmüş teselli arıyor, diğeri sezon finali için adeta hazırlık maçı oynuyor. Bu görüntü Akhisar’ın geriye topa hakim olarak dönmesi ile değişti. Onyekuru ve Lopez’in karşılıklı kaçırdığı gollere rağmen Güray’ın ikramını Manu geri çevirmedi. Sonrası ise yüklenen Galatasaray önce Linnes’le kazandığı penaltıyı Diagne ile kaçırdı. Sonrasında Diagne ile kazanıp Sinan’la eşitledi. Bu penaltı Akhisar’ın gardını hem konsantrasyon olarak hem de oyun olarak düşürünce Feghouli fişi çeken golü atarak kupayı takımına kazandırdı.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Hafta sonuna kadroda ne değişir? Fernando- Donk tandemi ve Nagatomo’nun geri dönüşü ile Beşiktaş derbisine geri dönülür.

Haberin Devamı

Maçın starı

Aslında yıldız olacak kadar yüksek bir performans gösteren olmadı. Ancak yine Feghouli sıradan bir maç oynamasına rağmen attığı gol ile kupaya imzasını atmış oldu.

Maçın olayı

Diagne, Galatasaray’a faydalı mı değil mi karar vermek zor. En olumlu yaptığı iş penaltı atmaktı. Şimdi o nu da yapamıyor. Sonrasında gidip penaltıyı alıyor. Kopmuş takıma golü yapıyor.

Kısa mesaj

Galatasaray’ın şampiyonluk için finaldekinden çok daha yüksek bir mücadele ve futbol kalitesine ihtiyacı var.

YORUM YAZ