MENÜ

Kırılma maçını kaybetmedi

Abone Ol Google News

Maçın ilk yarısı skor olarak dengede bitse bile, istediği oyunu oynayan taraf Fenerbahçe oldu. Szalai’nin Ekuban’ı iyi kontrol edişi ve çıkışları, Sosa ve Mert Hakan’ın Trabzonspor orta sahasının presini kolay kırması ve hücumda yapılan kaliteli final pasları, gole yakın tarafı Fenerbahçe yaptı. Trabzonspor’un ise geçtiğimiz haftalara nazaran daha geniş alanda oynamak ve rakibi çıkarken hataya zorlama planı tutmazken, Uğurcan yaptığı kurtarışlarla takımını maçın içinde tutmayı başardı. Fenerbahçe değişikliklerle tempoyu yüksek tuttu. Trabzonspor’un Nwakaeme’ye bağımlı oyunu pozisyon getirmezken, Erol Bulut forvet hattında doğru yaparak, değiştirmediği tek oyuncu Pelkas’ın nefis vuruşu Uğurcan’ı çaresiz bıraktı. Pozisyon üretemeyen Trabzonspor, vasatın üzerine çıkamadığı maçta, şampiyonluk yarışına ortak olma şansını tepti. Erol Bulut ise sezonun 2. kırılma maçını da kayıpsız geçmeyi başarırken, özellikle ilk yarıda çok iyi oynadı.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Trabzonspor’da eksik olan neydi? Özellikle Ekuban, Djaniny ve Bakasetas’ın oyunun hiçbir bölümünde etkili olamamaları Trabzonspor için mağlubiyetin en önemli sebeplerinden biriydi.

Haberin Devamı

Maçın starı

Trabzonspor kaybetmiş olmasına rağmen, Uğurcan’nın maçın genelinde Fenerbahçe forvet hattına tek başına direnmesi, takımını oyunda tutması genç kaleciyi maçın en iyisi yaptı.

Maçın olayı

Erol Bulut sol bekte Szalai, orta sahada Ozan Tufan yerine Mert Hakan seçimlerinin yanı sıra, maçın içindeki doğru hamleleri ile geniş kadroyu en iyi kullandığı maçlarından birini çıkardı.

Kısa mesaj

Oynanan oyuna bakarsanız Trabzonspor deplasmanında bundan daha iyi oynamak hiç kolay değildi. Fenerbahçe oynadığı oyunu pozisyon sayısı ile de süsleyerek maçı hak etti.

YORUM YAZ