MENÜ

Kâbusa dönebilirdi

Abone Ol Google News

Galatasaray ağır zemine ve yoğun yağışa rağmen maça çok hızlı başladı. Fatih Terim'in yaptığı rotasyon ile enerjisi yükselen Galatasaray; Kerem, Mohamed ve Emre Kılınç'ın öne çıktığı anlarda 4-5 net pozisyon buldu. Ertuğrul gününde olmasa daha ilk yarıdan maçı da koparabilirdi. Ancak kornerden Mohamed'in kafasında pozisyonu tamamlayan Kerem'le iyi oynadığı devrede tek bir gol çıkarabildi. 2. yarı ise Galatasaray adına kötü başladı. Kasımpaşa'nın hücum etmekte zorlanmasına rağmen yan topta Muslera'nın boşa çıkışı ve Thelin ile gelen gol adeta piyango buldu. Galatasaray için tekrar tempoyu yükseltmek ve organize olabilmek gittikçe ağırlaşan zeminde mümkün olmadı. Ancak devreye Fatih Terim'in değişiklikleri girdi. Onyekuru hamlesi bireysel hatalara müsait maç için 2. gol öncesi yaptırdığı penaltı ile hazırlayıcısı oldu. Penaltıyı gole çeviren Mohamed kabusa dönebilecek maçı takımına kazandırarak işi bitirmiş oldu.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Rotasyon ne getirdi? Sık maç trafiğinde ister yorgunluktan, ister forma dağıtırken hakkaniyetlik deyin kupa maçından sonra Fatih Terim'in yaptığı rotasyon özellikle maçın ilk yarısında çok hızlı oynayan istekli bir takım çıkardı ortaya.

Haberin Devamı

Maçın starı

Maçın ilk yarısında yaptığı kafa vuruşu ile golü hazırlayan Mohamed ağır zeminde penaltıyı da gole çevirerek maçın yıldızı oldu.

Maçın olayı

Maçın iki taraf adına da tüm önemli anlarında kaleciler vardı. Önce Ertuğrul takımını oyunda tutan kurtarışları yaptı, Muslera klasına yakışmayan çok büyük bir hata yaparak maçı eşitledi, son olarak ise maçın iyisi Ertuğrul, Onyekuru'ya penaltıyı yaparak bu kez emeklerin üstünü çizmiş oldu.

Kısa mesaj

Luyindama için bundan daha uygun bir zemin olmazdı. Fiziksel gücünü maçın her anında rakip forvetlere hissettirmeyi başardı.

YORUM YAZ