MENÜ

Kazandı ve iddiasını artırdı

Abone Ol Google News

Trabzonspor yavaş yavaş hepimizi alıştırdığı üzere topa hakimolarak başladı maça. Bozuk zemin pas oyununun düşmanıdır ama Berat'lı diziliş bu konuda iyi iş çıkardı. Eksik olan detay kapanan savunmayı açabilmek adına çare üretmekti, onu da Djaniny'nin ender yakaladığı boşlukta Ekuban ile 2'li oyununu nefis bitirişi sayesinde yaptı. Attığı gol her ne kadar Gençlerbirliği'nin oyun tarzını değiştirmese de Trabzonspor için istediğini aldığı bir ilk yarı demekti. 2. yarıya işin hücumkısmını düzeltmek isteyen Gençlerbirliği hamlelerle başlasa da bu durum geniş alanlar bulan Trabzonspor için avantaja dönüştü. Nwakaeme'nin güzel pasının hakkını veren Ekuban skoru yaptı. Savunma zaafiyeti yaşamayan Trabzonspor'da Hosseini'nin yaptığı hata sonucundaki penaltı Piris ile gol getirse de Gençlerbirliği'ne yetmedi. Sonuçta Trabzonspor doğru strateji ile oynadığı, sakin kaldığı ve oyunun genelini kontrol ettiği bir deplasman galibiyeti alırken üst sıralar için her geçen hafta daha iddialı hale gelmeye devametti.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Haberin Devamı

Berat ilk maçında nasıldı? Savunmanın önündeki garanti oyunu, isabetli pas başarısıyla, pozisyon bilgisiyle iyi bir başlangıç yaptı. Oynadıkça geliştirmesi gereken en önemli iş ise daha fazla sorumluluk alması olabilir.

Maçın starı

Djaniny'nin golünde attığı ölçülü pası, 2. golde yaptığı düzgün vuruşu ile galibiyetin baş aktörü Ekuban'dı. Ankara'da disiplinli oyunun öne çıkan yıldızı bu kez Ekuban oldu.

Maçın olayı

Avcı ile yakalanan çıkış, Gençlerbirliği maçındaki özgüvenli oyun, üst sıralar için hedefi olan bir Trabzonspor ve bu kısıtlı kadro ile yapılabilecek en iyi iş. Bana göre gecenin olayı Abdullah Avcı'nın Trabzonspor'u karamsarlıktan kurtarışıydı.

Kısa mesaj

Gençlerbirliği için transfer olmazsa durum hiç iç açıcı değil.

YORUM YAZ