MENÜ

Kartal'ın avantajı büyük

Abone Ol Google News

Beşiktaş, şampiyonluk için; birbirini tamamlayan oyuncular, fikstür, puan ve motivasyon olarak oldukça büyük avantajlara sahip taraf. Erzurum maçını da kayıpsız geçerse zaten istikrarsız rakiplerine karşı hem kendisi güçlenecek hem de rakiplerinin motivasyonlarını düşürecek.

Haberin Devamı

Siyah-Beyazlılar, lider oluşunun en önemli detaylarından birini tekrar ederek Alanya maçı ile şampiyonluk yolundaki avantajını büyüttü. Bu detay ise puan kaybettiği maçlardan sonra çabuk toparlanarak sonraki maça tepki verebilmesi. Alanya maç başlangıcı da bunun en güzel örneklerinden biri oldu. Tabi bu tepkide Ghezzal ve Cenk Tosun’un geri dönüşünün de büyük etkisi var. Takımın kalitesini artırmalarının yanı sıra Rosier ve Larin’in kendi pozisyonlarına geçmesi yani Beşiktaş için doğru diziliş, maça iyi başlamak, Atiba ve Josef’e Oğuzhan’ın da eşlik etmesi ile haklı bir galibiyet alınmış oldu.

Zaafiyetin üstesinden gelindi

Eleştirilecek taraflar yok muydu, elbette var. Özellikle Fabrice N’Sakala’nın tarafından verilen açıklar, Alanya adına Bareiro ve Babacar ile sonuçlandırılabilse maç zora da girebilirdi. Sezonun geneli için de Beşiktaş’ın en önemli sorunu sol kenar. Kim oynarsa oynasın Beşiktaş’ın eksik yönü. Ancak Atiba Hutchinson-Josef de Souza, Cyle Larin-Vincent Aboubakar, Rachid Ghezzal-Valentin Rosier gibi birbirlerini tamamlayan ikililer sayesinde bu zaafiyetin üstesinden gelmeyi başardılar.

Haberin Devamı

En büyük avantaj Cenk

Diğer taraftan Beşiktaş’ın kalan maçlarındaki en önemli avantajlarından biri Cenk Tosun. Aboubakar’ın yokluğunda hazır olmamasına rağmen kalitesini konuşturan, zor maçları kolaya çevirme konusunda en önemli ayrıntı olan ilk gol için takımı adına büyük şans olan Cenk Tosun için zor olan şey maç temposunu bu sıkı fikstür trafiğinde yakalayabilmek. Yine de Aboubakar döndüğü andan itibaren Sergen Yalçın için bir maçta gol sıkıntısı yaşanacağını tahmin etmiyorum. Kısaca Beşiktaş şampiyonluk için birbirini tamamlayan oyuncular, fikstür, puan ve motivasyon olarak oldukça büyük avantajlara sahip taraf. Erzurum maçını da kayıpsız geçerse zaten istikrarsız rakiplerine karşı hem kendisi güçlenecek hem de rakiplerinin motivasyonlarını düşürecek.

YORUM YAZ