MENÜ

Kader adamları Ekuban ve Nwakaeme

Abone Ol Google News

Erman Özgür, kritik Galatasaray maçı öncesi Trabzonspor’daki son gelişmeleri 4 soru-4 cevapta değerlendirdi.

Haberin Devamı

Göztepe ve Fenerbahçe maçlarında iyi futbolla galibiyete uzanan Trabzonspor, neyi yanlış yaptı da Alanyaspor ve Ankaragücü’ne takıldı?

Trabzonspor için Alanya ve Ankaragücü maçlarını farklı değerlendirmek gerek. Alanya maçındaki oyun çok kötü olmamasına rağmen son 15 dakikada gelen baskıya direnemeyen takıma, Hüseyin hocanın yaptığı stoper hamleleri beklediği etkiyi yapmadı ve puan kaybı geldi. Ankaragücü maçında ise Trabzonspor’u şampiyonluk adayı haline getiren Ekuban, Neakaeme gibi yıldızların yokluklarına formda Abdülkadir Parmak’ın eklenmesi ve sakatlıktan çıkıp henüz kapasitesinin çok altında mücadele eden Sosa ve son olarak Alanya maçını atlatamamış takımın sönük ruh hali eklenince kayıp da kaçınılmaz oldu.

Sezonu kapatma riski

Tedavileri süren Nwakaeme ve Ekuban Galatasaray maçına ilk 11’de başlarsa, Trabzonspor’un şansı ne kadar artar?

Sakat oyuncuların iyileşme süreci tamamlanmadan yani tam kapasite sahada olamayacakları bir durumda oynamak isteseler bile Hüseyin hoca için bu oyuncuları 11’de değerlendirmek zor bir karar. Evet Trabzonspor sezon finali diyebileceğimiz bir maça çıkacak ama Ankaragücü maçında olmadıklarında pozisyon dahi üretemeyen Trabzonspor için bu oyuncuları kalan tüm maçlarda kaybetme riski de söz konusu. Bana göre bu tip kararlar genelde doktor - oyuncu - teknik direktör hatta fizyoterapist de dahil olmak üzere ekip halinde alınması gereken kararlar. Tam kapasite oynaması mümkün olmayan yıldızlar yerlerinde oyuncu olmadığı için şu anda vazgeçilmez. Ekuban ve Nwakaeme, yüzde 50 ile bile oynasalar Trabzonspor için maçın kaderini değiştirebilirler. Bu da bir başka bakış açısı.

Haberin Devamı

Galatasaray maçı fırsat

Pazar günü oynanacak derbi Tr abzonspor için şampiyonluk yolunda en kritik viraj mı? Olası galibiyet veya puan kaybı Fırtına’ya ne getirir?

Trabzonspor için 2 hafta öncesine kadar bu maça favori gelebileceği söylenebilirdi. Ama şu anda hem favori değil hem de beraberlik dahi şampiyonluk yolunda havlu atması anlamına gelebilir. Fakat galibiyet halinde hem takımın hem de şehrin ruh hali tamamen değişir. Özellikle galibiyet Başakşehir’i son haftalarda büyük stres altına sokacaktır ki, futbolcunun ve iyi futbolun en büyük düşmanı da strestir. Eğer Başakşehir hata yapacaksa Trabzonspor rakibi için bu ortamı ancak Galatasaray galibiyetiyle sağlayabilir.

Çimşir'in sıkıntısı çaresizlikten

Hüseyin Çimşir özellikle son Ankaragücü maçında kenarda çok stresliydi. Çifte şampiyonluk yolundaki bu baskı sizce genç hocaya fazla mı geldi?

Hüseyin Çimşir için şunu söyleyeyim. Takım içerisinde yeri dolmayacak oyuncuların aynı anda yaşadıkları sakatlıklar onu da çaresiz bıraktı. Pereria olmadığında Kamil Ahmet mi yoksa Serkan mı diye sorarsan cevabını bulmak zor değil ama Ekuban ve Nwakaeme’nin aynı anda olmadığı bir maçı Guilherme ya da Doğan’ı sahaya atıp diziliş üzerinden atlatamazsın. Bu durumları öngörmek önce yönetimin (ki Trabzon’da da transferi yönetim yapar) işiydi. Devre arasında yapılan transferler maliyetsiz olunca iyi gibi gözükse de aslında işler çıkmaza girince çok büyük faydalar getirmedi. Yani Hüseyin hocanın kenardaki sıkıntılı görüntüsü baskıdan değil çaresizlikten.

Haberin Devamı
YORUM YAZ