MENÜ

Josef'ten müthiş oyun

Abone Ol Google News

Beşiktaş geriden pasla çıkmaya çalışan Karagümrük’e karşı, özellikle Salih-Josef ikilisinin yüksek temposu sayesinde yaptığı presle başladı. Kazandığı topları da çabuk oyunla pozisyona dönüştürdü. Batshuayi’nin hat-trick yapabileceği, ancak sahanın her yerine basışı, servisleri ve adam eksiltme özelliği ile dikkat çektiği ilk yarıda, tam hazır olmamasına rağmen nefis bir gol atan Teixeria’dan geldi. Karagümrük’ün yediği gol kadar, Biglia’nın sakatlanması ile aldığı darbe gol kadar etki yaptı. 2. yarı, Salih Uçan’ın ikinci sarıdan atılması ile başladı. Sergen Yalçın’ın Teixeira-Necip değişikliği ile Beşiktaş topu rakibine vermesine rağmen, oyun üstünlüğünü vermedi. Oyunun temposunu düşük tutmayı başararak, ciddi pozisyon vermedi. Hatta Vida ve Batshuayi ile net fırsatlar bulmasına rağmen skoru artıramadı ama maçı galip bitirmesini de bildi.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Salih’in yokluğu kimin için fırsat olur? Bana göre Beşiktaş’ta Necip, Oğuzhan ve Mehmet Topal bu forma için ideal adaylar (Türk oyuncu kuralından dolayı)

Haberin Devamı

Maçın starı

Beşiktaş’ın ilk yarı yaptığı preste de, ikinci yaptığı savunmada da yine Josef vardı. Sahanın her yerine bastı. Hem tempolu hem de son derece akıllı oynayıp maçın en iyisi oldu.

Maçı olayı

Batshuayi ve Teixeira performansı maçın olayıydı. Özellikle tam hazır olmamasına rağmen Teixeira’nın Talisca’yı anımsatan golü, Batshuayi’nin pozisyon bulma konusundaki becerisi ve istekli oyunu çok değerliydi.

Kısa mesaj

Karagümrük’ün Ahmet Musa haricinde etkisiz bir takım görünümünde olması kalitesi ile hiç bağdaşmadı.

YORUM YAZ