MENÜ

İstedi ve kazandı

Abone Ol Google News

Trabzonspor dengeli oynanan ilk yarının gole yakın tarafıydı. Özellikle Ekuban’ın devreye girdiği anlarda iyi fırsatlar yakaladılar. Fakat bu fırsatlar Djaniny, Nwakaeme ve özellikle de Flavio’nun kötü son vuruşuna kurban gittiler. Biglia'nın da sakatlanmasıyla Trabzonspor daha fazla topa hâkim olmasına rağmen iki takım da oyun üstünlüğünü ele alamadı. 2. yarıya Trabzonspor bu sezonki belki de en iyi başlangıcını yaptı. Yardımlaşması, çabuk düşünmesi, oyunu rakip sahaya taşıması ile futbolun doğrularını yaparak oyunun kontrolünü ele aldı. Bireysel hatalardan pozisyon verse de hem rakibinden fazla istedi hem de daha fazla pozisyon buldu. Serkan’ın asistinde Nwakaeme ve Ekuban’la bulduğu gollerle de ikinci yarıda oynadığı oyunun karşılığını galibiyetle aldı. Şimdiye kadar işin skor kısmını büyük ölçüde çözen Abdullah Avcı nihayet oyuna da dokunmayı başardı

Haberin Devamı

İkinci yarıdaki oyunu genele yaymak mümkün mü? Sıkı maç trafiğinde kadro kalitesi ve genişliği konusunda sıkıntı yaşayan Trabzonspor’un transfer yapılana kadar bu oyunu maçların içerisinde 45 dakika oynaması bile iyi kabul edilebilir.

Haberin Devamı

Maçın starı

Ekuban maç boyunca skora dokunabilmek için çırpındı. Pres yaptı, top kazandı, asist yaptı arkadaşları geri çevirdi, kendi denedi kaçırdı ama hiç vazgeçmedi ve sonunda orta sahada yakaladığı topu götürüp gol yaparak maçın yıldızı olduğunu ilan etti.

Maçın olayı

Trabzonspor’un attığı ilk gol tam bir Abdullah Avcı tarzıydı. Üst üste kısa ve çabuk paslaşmaların arkasından ön direkte Nwakaeme dokunuşu futbolun basit oynandığında daha güzel bir oyun olduğunun ispatı gibiydi.

Kısa mesaj

Karagümrük takımında Biglia’nın sakatlanması oyun üstünlüğünün de maçın da kaybedilmesinin en önemli sebebiydi

YORUM YAZ