MENÜ

İlk kez 5-6 oyuncu standardın üzerinde

Abone Ol Google News

Galatasaray’ın maç başlangıcı iştahlı, rakip kaleye çabuk gidişi ve dikine oynama çabası hissedildi maçın başında. Ancak Sivasspor’un ilk 20 dakikada girdiği pozisyonlar Muslera’ya takılmasa işin rengi bambaşka olabilirdi. Yine de Andone’nin ilki çok klas ve yine yaptırdığı penaltıdan attığı 2. gol ile Galatasaray içeriye büyük avantajla giderken ilk kez 5-6 oyuncusu aynı anda standardın üzerinde performans gösterdi. 2. yarıya oyunun kaderini değiştirme planını Kone hamlesi ile başlatmasına rağmen Cofie’nin erken kırmızı kartı Rıza Çalımbay’ın bu hamlesini bozdu. Yine de fiziksel anlamda çok güçlü ve dayanıklı olan Sivasspor pes etmedi. Hamleler, Kone ve Erdoğan’ın golleri, eksik kalmasına rağmen Sivasspor’u maçta tutarken, Babel’in golüne rağmen demoralize de olmadılar. Ancak müthiş mücadeleleri, pozisyon da bulmalarına rağmen puan almaya yetmedi. Galatasaray son 20 dakikada tempo olarak oyundan düşmesine rağmen maçı galip bitirmeyi başardı.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Milli ara Galatasaray’a yaramış mı? Terim’in eleştirisi, 11 seçimi özellikle ilk yarıdaki tempo düşünüldüğünde karşılığını buldu. İlk kez aynı maçta iyi oynayan (Andone, Muslera, Şener, Ömer Bayram, Babel, Nzonzi) 5-6 oyuncusu vardı Galatasaray’ın.

Haberin Devamı

Maçın starı

Andone maçın ilk yarısında 1’e 1 yakaladığı savunmaya kestiği ceza ve attığı nefis gol, 2. golde yaptırdığı penaltı, mücadelesi ile Falcao’yu yedekler mi sorusunun cevabını da vermiş oldu.

Maçın olayı

Galatasaray’ın stoperleri bu hataları yapmaya devam eder, Muslera form durumunu korursa yılın kalecisi olması kaçınılmaz. Hem top kaybetmekte hem de pozisyon hatası yapma konusunda Galatasaray stoperleri yine sınavı geçemedi.

Kısa mesaj

Sivasspor'un kaybetmiş olmasına rağmen Rıza Çalımbay ile oyuncu kadrosunun yakaladığı uyum ve kazanma arzuları, oynadıkları her maçı keyifli kılacaktır.

YORUM YAZ