MENÜ

Hiç bu kadar net olmamıştı!

Abone Ol Google News

Galatasaray ve Fatih Terim için derbiye ekstra bir hazırlığa gerek olduğunu düşünmüyorum. Hatta tam tersine belki de uzun zamandır hiçbir derbi öncesi her şey bu kadar net olmamıştır. Hücum hattının baştan aşağı yüksek formu, Sivas maçında oynanan baskın oyun, Lemina ve Seri’nin Ömer Bayram’la oluşan uyumları, forma rekabetinin kulübedeki hamleleri çoğaltması, savunma bloğunun oturmuş görüntüsü, Mariano’nun hücum katkısı yaparken yarattığı etki, Muslera, Fatih Terim, iç saha avantajı derken bütün oklar derbi için Galatasaray’ı favori gösteriyor.

Haberin Devamı

Onyekuru yetişmezse...

Ancak bazen de tek zayıf nokta, işte bu favori olarak sahaya çıkmak olabiliyor. Fazla özgüven, şampiyonluk yarışında rakibini de bu hedefe ortak etmemek, fazla risk alarak oynamak, bu favori olmanın olumsuzlukları olabiliyor. Galatasaray için olumsuz olabilecek bir konu da Onyekuru. Eğer derbiye yetişemezse Beşiktaş için Gökhan Gönül’ün çok daha önemli bir koz olacağı gerçek. Galatasaray için ise bana göre doğrusu Ömer Bayram’ı o pozisyona çekip orta sahada Emre Akbaba ya da Belhanda’yı kullanmak. Çünkü birbirini tamamlayan forvet hattı için kanat oyuncularından biri çabuk ve savunma arkasını zorlayan bir oyuncu olmazsa, sezonun ilk yarısı gibi akordu bozuk bir saza dönersiniz.

Haberin Devamı

Hızlı başlayacaklar

Beşiktaş Sergen Yalçın’la tekrar bir çıkışa geçse de bireysel hataları hâlâ çok yapan bir takım. Galatasaray’ın özellikle maçın başında önde presle bu zafiyetten gol çıkarabilmek adına hızlı bir giriş yapacağını düşünüyorum. Ancak skorun dengede gitmesi de daha çok Galatasaray’ın üstündeki kazanma baskısını artırır. Yani erken gol olmazsa Galatasaray’ı gösteren oklar her geçen dakika Beşiktaş’a dönmeye başlar

YORUM YAZ