MENÜ

Hedefe doğru gidiyorlar

Abone Ol Google News

İlk yarıda Gaziantep'in, 5'li savunmasının arasında boşluk bulmakta zorlanan Trabzonspor'da forvet oyuncularının pas bağlantısı olmayınca iş bireysel çabalarakalmıştı. Djaniny, Bakasetas ve Flavio ile girilen fırsatlar, Günay'ın ellerinde eridi. Gaziantep için oynadığı kademeli savunma anlayışının yanında Maxim, Mirallas denemeleri gol için yeterli olmadı. İlk yarıda istediğini alan Gaziantep oldu.

Haberin Devamı

2. yarıda da hikaye çok değişmedi. Tatlı sert oynayan Gaziantep, hücumda çok etkili olamasa da Trabzonspor'un da organize olmasına izin vermedi. Trabzonspor için markaj altındaki forvet oyuncularından ziyade gol için sürpriz bir isme ihtiyaç vardı, Flavio sahneye çıktı. Futbolseverler için güzel, Nwakaeme için sıradan bir pasla savunma arkasında topla buluşan Flavio, Bakasetas'a golü attırarak, maçın en değerli işini yaptı.

Trabzonspor, oyun olarak rakibine üstünlük sağlayamasa da kazanma alışkanlığını sürdürerek her geçen gün hedefini netleştirmeye devam ettiği bir galibiyeti daha almayı başardı.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Trabzonspor'u bekleyen tehlike nedir? Şimdiye kadar rotasyona giremeyen Ekuban, Nwakaeme, Hugo, Edgar gibi isimler sezon sonu yaklaştıkça fiziksel anlamda daha çok zorlanabilirler. Gaziantep maçında Ekuban'da bu yorgunluğun hissedildiğini düşünüyorum.

Maçın starı

Nwakaeme ile birlikte aldığı her topta kademeli savunma anlayışıyla karşılaşan bazen sertliklere maruz kalmasına rağmen aramaktan vazgeçmeyen Bakasetas attığı gol ile gecenin kahramanıydı.

Maçın olayı

Trabzonspor kazandıkça rakiplerinin konsantrasyonunu artması çok doğaldır. Gaziantep de bu yüksek konsantrasyonu sahaya yansıtmasına rağmen, iyi oynamasına rağmen puan alamaması şanssızlık üzerinden de okunabilir ama bana göre sebebi saha içinde kazanmak için lider oyuncun olmamasıdır. Bu oyuncular da Trabzonspor forması giyiyor.

Kısa mesaj

Zorbay Küçük çok başarılı bir maç çıkarırken, Nwakaeme'nin kırmızısında da haklıydı.

YORUM YAZ