MENÜ

Hayata dönüş

Abone Ol Google News

Konya deplasmanına yine ilk kez bir takım izliyormuş hissini veren yeni bir takım gibiydi Fenerbahçe. Ancak bu yeni takım maçın öneminin bir hayli farkındaydı ilk yarıda. Jailson ve Topal’ın garantici oyunları ile hem topa sahip oldular hem de Konya’nın çabuk ataklarına karşı önlemli bir oyun oynadılar. Fakat iki tarafta aynı oyunun peşindeydi. Rakibine topu verdiği anlarda kazanılan toplarda rakibi hazırlıksız yakalayabilmek. Ancak bu oyunun pratiğine sahip taraf Konya’ydı. İlk yarıdaki pozisyon sayısı da doğal olarak Konya’dan yanaydı. 2. yarıya Fenerbahçe skordaki dengeden rahatsız olarak gelip topa daha fazla hakim olsa da pozisyon bulan taraf yine Konya oldu. Harun geçen hafta yaptığı hataları telafi edercesine çok konsantre ve başarılı bir maç çıkardı. Ve Cocu’nun maçın kaderini değiştiren hamlesi Eljif, Benzia’nın al da at diye bıraktığı pası 67’de gol yaparak sezonun belki de en değerli golünü kaydetti. Sonrası ise skoru koruma çabası ve savunma ile geçerken Fenerbahçe hayata döndüğü bir galibiyet almayı başardı.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Haberin Devamı

Yeniler nasıldı? Jailson sade ama faydalı, Benzia ise Fenerbahçe için topu öne oynama becerisi ile doğru transfer oldukları izlenimini verdiler.

Maçın starı

Yeni oynamaya başlamasına rağmen oyun organizasyonunu doğru yapan, pas kalitesi yüksek ve gol pozisyonundaki soğukkanlılığı ile Benzia’yı çok beğendim.

Maçın olayı

Fenerbahçe’nin deplasmanlarda aldığı mağlubiyetlerde yaşadığı son vuruş beceriksizliliğine Konya’da son vermesi.

Kısa mesaj

Konya tarafında Jahoviç’in oyundan çıkışının erken olduğunu düşünüyorum. Bana göre Rıza hoca da golden sonra bu değişikliğe pişman olmuştur.

YORUM YAZ