MENÜ

Haklı bir galibiyet

Abone Ol Google News

Trabzonspor ilk yarıda topla oynamayı seven, pasla çıkmaya çalışan Karagümrük'e özellikle orta sahada Biglia'ya uygulanan presle izin vermedi. Hücumda ise Nwakaeme denemelerinden birinde VAR'a takılan penaltı ile golü bulmasının dışında golü atan Djaniny ile net fırsatı da değerlendiremedi. İşin savunma kısmında Edgar, Hugo gibi generallere Serkan, Berat ve Marlon da katkı verince yine ortaya kaliteli bir savunma performansı çıkmış oldu. İkinci yarıya oyunun temposunu ayarlayan ve Edgar'ın oyundan çıkması ile fırsatlar yakalayan Karagümrük iyi başladı. 15-20 dakikalık bu baskıdan Mevlüt, Ndao ve Salibur'la çıkan pozisyonlarda Trabzonspor kaptanı Uğurcan ile direndi. Djaniny'nin uyanıklığı ve çabukluğu, Karagümrüklü oyuncuların savunma hatası ile birleşince Trabzonspor 2. golü bulup maçı kopardı. Maçın geneline bakınca büyük bölümde istediğini yapan taraf olan Trabzonspor eksik yakaladığı Karagümrük'e karşı haklı bir galibiyet aldı.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Kalan haftalarda Trabzonspor'un yakaladığı bu oyun kalitesi sıralamadaki yerini değiştirebilir mi ? Bana göre Trabzonspor'un bu oturaklı oyunu, kalan haftalarda stresten uzak maçlar oynayacak olması ve Abdullah Avcı'nın her maçı ciddiye alması Trabzonspor'un sezonu ilk 3 sıra içinde bitirmesini sağlayabilir

Haberin Devamı

Maçın starı

Djaniny takımının penaltısını gol yaptıktan sonra baskı yediği dakikalarda da bireysel çabası ile bir gol yaparak maçın kahramanı oldu. Uğrcan'ın da yaptığı kurtarışlarla Djaniny'nin performansına eşlik etmesi galibiyetin bir diğer detayıydı.

Maçın olayı

Nihayet Berat'ın yanında iyi bir performans izledik. Baker'ın pas trafiğinde aldığı sorumluluğu iyi değerlendirmesi, gol olmasa da ilk yarıda Djaniny'ye yaptığı asist, futbol adına olduğu kadar takımı adına da oyunu güzelleştirdi.

Kısa mesaj

Berat Trabzonspor'un oyunu için kaliteyi belirleyen oyuncu olmaya devam ediyor. Bu oyununu istikrarlı şekilde devam ettirirse kariyerinde de büyük sıçramalar yapabileceğini düşünüyorum.

YORUM YAZ