MENÜ

Hak eden kazandı

Abone Ol Google News

Bilindik bir hikaye ile başladı maç. Aklında direkt kaleye gitmek olan Sivasspor, sezon başından beri yaptığı hücumları Fenerbahçe’yi geri koşturarak yapmayı denedi ve başardı. Elini kolunu sallaya sallaya ceza sahasına girdi. Sadece Fernando ile gol çıkarsa da oyun Sivas’ın oyunuydu ilk yarıda. Topa daha fazla hakim Fenerbahçe ise Muriç, Kruse ve Rodrigues’le girdiği pozisyonları kaçırıp, kendisi adına sinir bozucu şekilde sürekli geri koştu. Gelenek haline gelmeye başlayan son vuruş sıkıntısı yine nüksetti. 2. yarı Sivasspor’un oyunu daha da baskın hale geldi. Savunmasını sertleştiren, Kruse, Muriç ve Rodrigues’i sahadan silen Sivas hücumda ise yine etkiliydi. Ersun Yanal’ın hamleleri sadece bir gole yetti. Sivas ise ezbere bildiği pozisyonlardan birinde daha Ziya’nın pasında Emre Kılınç ile golü bulup maçı garantiye aldı. Ziya ile harika bir son yaptı. Maçın oynanan oyun üzerinden hakkı Sivas’ındı. Öyle de oldu.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Fenerbahçe’de mağlubiyetin en önemli nedeni neydi? Ersun Yanal’ın, Sivasspor’un topu kazandığı anda yapacağı hücumlara müdahale edebilmesi için ilk müdahalelerin önemi büyüktü. Ancak müdahaleler yapılamadı.

Haberin Devamı

Maçın starı

Sol bek Ziya Erdal, Rıza Çalımbay tercihi ile orta sahada oynadı. İnanılmaz mücadele etti, basmadık yer bırakmadı, ikinci golde asist yaptı, yetmedi son darbeyi indirerek kariyerinin en iyi maçını Fenerbahçe’ye karşı oynamış oldu.

Maçın olayı

İki takım arasında kadro kalitesi anlamında çok büyük fark olmasına rağmen Sivasspor’un, Fenerbahçe’ye göre ne oynadığının daha farkında bir takım görüntüsünde oluşu gecenin olayıydı. Bu oyun pozisyon sayısına da yansıdı.

Kısa mesaj

Beşiktaş derbisinden önce Rodrigues ve takımının en iyisi Ozan Tufan’ın gördükleri kırmızı kartların akla mantığa aykırı olduğu bir gerçek.

YORUM YAZ