MENÜ

Güle oynaya kazandılar

Abone Ol Google News

Maçın ilk yarısının tamamında Galatasaray'ın baskın oyunu vardı. Feghouli ve Emre Akbaba'nın orta saha organizatörlüğü dönen topları kazanan Galatasaray için iyi oyunun en önemli sebebiydi. Ogulcan'ın ve Diagne'nin girdigi pozisyonlar şanssızlık ve Gökhan Akkan performansına kurban gitmese maç ilk yarıdan kopabilirdi. Yine de Emre Akbaba'nın yüzünde patlayan dirsekle gelen penaltıyı gole çeviren Diagne oyunun da hakkını Galatasaray adına almış oldu. İkinci yarıda da hikaye aynı başladı. Rizespor tarafında ne hücum ne de savunma kısmında bir gelişme olmayınca Galatasaray etkili olmaya devam etti. Ogulcan-Linnes organizasyonunda asisti yapan Emre Akbaba, Diagne'ye golü attırdı. Remy'nin oyuna girişi ve denemelerine rağmen skoru yapan bu kez Emre Kılınç'ın asistinde Diagne oldu. Taylan ise artık bu takımın ‘vazgeçilmeziyim’ dercesine nefis bir golle noktayı koydu. Galatasaray sezonun en iyi maçlarından birini oynarken, giderken tedirgin oldugu Rize deplasmanından güle oynaya dönmeyi başardı.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Haberin Devamı

Bu iyi oyunun en önemli ayrıntısı neydi? Bana göre Galatasaray'ın Taylan'ın önünde Feghouli ve Emre Akbaba'yı kullanması iyi oyunun en önemli sebebiydi. Onlara pas kalitesi konusu da Emre Kılınç da eşlik edince sezonun en iyi deplasman oyunu ortaya çıkmış oldu.

Maçın starı

Bu patlamaya özellikle de Falcao'nun bırakın katkı vermeyi sahaya çıkmadığı bir dönemde hem Diagne'nin hem de Galatasaray'ın çok ihtiyacı vardı. Diagne attığı 3 golle Galatasaray için uzun zamandır beklenen bir sey oldu.

Maçın olayı

Oğulcan, Emre Akbaba, Emre Taşdemir gibi oyuncuların takımın ideal 11'i için rekabete girebilecek kadar iyi oynaması gecenin olayıydı. Özellikle de Emre Akbaba'nın psikolojik olarak da sakatlandığı statta iyi oynaması çok önemliydi.

Kısa mesaj

Elbette kadro kalitesi arasında bir fark var ama Rizespor'un potansiyelinin çok altında bir performans gösterdiği bir gerçekti. Maçın hiçbir bölümünde Galatasaray'a direnemediler.

YORUM YAZ