MENÜ

Golle başla, savunmadan ödün verme

Abone Ol Google News

Nwakaeme ve Ekuban'ın sırtına binmiş yüke Abdülkadir ve Afobe eşlik ederse Trabzonspor için senaryo daha iyi olabilir. Fırtına için bir diğer detay ise ilk gol. O yüzden Trabzonspor önce maça iyi başlamalı, sonra ise savunma disiplininden ödün vermemeli.

Haberin Devamı

Sezonun kalanına bakınca Konyaspor maçı öncesinde de Trabzonspor için değişen çok fazla bir detay yok. Hücumda Nwakaeme ve Ekuban'ın sırtına binmiş yüke Abdülkadir Ömür ve Afobe (ki Abdullah hocanın Afobe ile başlayacağını düşünüyorum) biraz eşlik ederse Trabzonspor için senaryo daha iyi olabilir. Orta sahada Baker ve Parmak için destekleyici Berat'ın henüz hazır olmayışı mecburi bir Flavio hamlesi getirebilecekken bana göre Pereira yine 11'e dönmeyi hak etti.

Duran toplar önemli

Abdullah hoca kadro istikrarını seven bir hoca olmasına rağmen kadronun hem yetersiz oluşu hem de sık maç trafiği elindeki tüm oyuncuları kullanma mecburiyeti doğuruyor. Yine de Antalya maçı özelinde topa hakim olan ve pas trafiğine geriden iyi başlamayı başaran, orta alana iyi yerleşen Trabzonspor için üretkenlik iyi olmazsa duran toplar çok daha önemli hale gelebilir.

Haberin Devamı

Sıkıntıyı aşmak için...

Fırtına için bir diğer detay ise ilk gol. Kapanan savunmalara hücum etmenin çok zor olduğu gerçeğiyle en fazla boğuşma ihtimali olan takım Trabzonspor. Üstelik bu sıkıntıyı aşabilmek için Abdullah Avcı'nın elinde kulübe desteği, çok formda bir forvet oyuncusu, saha içinde takımı harekete geçirecek bir lider oyuncu da yok. O yüzden Trabzonspor önce maçlara iyi başlayan taraf olmayı başarmalı, sonra ise savunma disiplininden ödün vermeyen görüntüsüyle oynamalı.

YORUM YAZ