MENÜ

Ghezzal'ın gelişi hayat verir

Abone Ol Google News

Beşiktaş’ın avantaj kaybettiği Kasımpaşa maçını telafi edebilmesi için yarın Alanyaspor karşısında 1-2 değişiklik yapması şart. Öncelikle Valentin Rosier, kesinlikle bir kanat oyuncusu değil. Necip’le beraber önlü arkalı oynadıkları ilk yarıda iyi iki savunmacı olmalarına rağmen çok uyumsuz gözüktüler. Rachid Ghezzal’ın dönüşü ile Rosier’in pozisyonuna dönmesi o kanadı yine işler hale getirecektir. Bir diğer sıkıntı ise Kevin N’Koudou ve Adem Ljajic... Üretkenlik konusu bir yana dursun, pas trafiğinde bile haddinden fazla hata yapmaları Josef ve Atiba’yı da olumsuz etkiliyor. Burada Cenk Tosun ve Gökhan Töre tam hazır olmadıkları için Beşiktaş’ın Alanya maçında anlayışını değiştirme ihtimali olduğunu düşünüyorum.

Haberin Devamı

Temkinli ve risk almadan...

Alanya maçı, eğer rakibinin üzerine gider topla oynayan taraf olmak istiyorsan zor, topu rakibine bırakarak çabuk hücum eden taraf olursan daha kolay sonuca gittiğin bir mücadele olur. Şimdiye kadar Alanyaspor’un topla çok oynadığı maçların büyük çoğunluğunu kaybettiği düşünülürse Beşiktaş’ın daha temkinli ve risk almadan, rakibini bekleyeceği bir anlayışla sahada olması tercih edilebilir.

Haberin Devamı

Rıdvan’ı oynatması mümkün

Hücumda Larin harici hazır bir seçenek olmaması ve bu oyuncunun alan bulamadığı maçlarda etkisiz elemana dönüşmesi de biraz bu anlayışı doğru kılabilir. Son olarak Beşiktaş’ta Fabrice N’Sakala bir türlü isteneni veremezken Sergen Yalçın’ın bu pozisyonda Rıdvan Yılmaz ya da savunması güçlü bir oyuncu ile oynaması da mümkün.

YORUM YAZ