MENÜ

Gecikmeli tur

Abone Ol Google News

Trabzonspor deplasmanda olmasına rağmen iç saha takımı gibi başladı maça. Topa daha çok sahip oldu, oyunu kontrol eden taraftı. Ancak ilk maça göre 2 takım da savunmaya daha çabuk geçince, kalabalık savunmalara yapılan hücumlardan net fırsatlar çıkmadı. Bakasetas'ın kornelerinde yakalanan fırsatlardan birinde Hamsik'in direğe takılması ilk yarının Trabzonspor adına en şanssız anıydı. İkinci yarıya yine Trabzonspor etkili başladı. Duran toptan asist yapmayı kafasına koymuş Bakasetas öyle bir top kesti ki Edgar Ie yarım yamalak dokunsa bile bu dokunuş gol için yeterli oldu.

Haberin Devamı

Skor avantajı ve bulunan geniş alanlar, top ayağına yakışan oyunculardan kurulu Trabzonspor için maçı daha keyifli hale getirdi. Final pasları biraz daha iyi atılabilse skor daha farklı olabilirdi. Ancak maç boyu rakibini iyi savunan Trabzonspor farkı açamayınca son saniyelerde bir anlık hata sonucunda Sigurdarson'un golü pahalıya mal oldu ve maç uzatmaya gitti. Uzatmalarda Abdullah Avcı'nın yaptığı değişikliklerle oyunda üstün olmasına rağmen sadece Yusuf Sarı ile kaçan pozisyon dışında fırsat bulamadı ve iş penaltılara kaldı. Uğurcan ve Trabzonsporlu penaltıcılar az hata yapan taraf olunca tur gecikmeli de olsa geldi.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Roma eşleşmesinde şansımız var mı? Elbette turun favorisi değiliz ama Trabzonspor kadrosunun güçlü rakibini zorlayabilecek kadar özel ve potansiyelli oyuncular barındırdığını düşünüyorum.

Maçın starı

Bakasetas organizatörlüğü, dayanıklılığı ve duran top becerisi ile sahanın Trabzonspor adına öne çıkan ismiydi. Özellikle duran toplardaki ustalığı bu sezon Trabzonspor'a dengede giden maçları lehine çevirmesini sağlayabilir.

Maçın olayı

90+7'ye kadar iyi iş çıkartan Trabzonspor savunmasının göbekten delinişi ve yediği gol maçın olayıydı. Bu gol turu biraz geciktirdi belki ama 2 maçta da aynı şekilde savunmada kalabalıkken yenilen goller Abdullah Avcı için en fazla üzerine düşüneceği ayrıntı olarak gözüküyor.

Kısa mesaj

Maçın geneline bakınca soğukkanlı, istekli ve bir o kadar akıllı hamleleri ile Edgar Ie takımı için bu sezon savunmanın lideri olmaya aday bir oyuncu olduğunu yine gösterdi.

YORUM YAZ