MENÜ

Geçen sezonu hatırlattı

Abone Ol Google News

Beşiktaş, topa hakim olduğu maçlarda rakiplerinin bıraktığı boşlukları bulmaya devam eden görüntüsüne, yeni transferler Salih ve Kenan’ı da katarak başladı maça... Topa gereksiz yere dokunan oyuncu sayısı az olunca pas trafiği zaman zaman keyif verdi. Kenan’ın pasını asiste çeviren N’Koudou ile de skoru almayı başardı. Rizespor tarafı ise Alper ve Cemali’nin kanadından Beşiktaş’ı zorlasa da final paslarını iyi yapamayınca ilk yarı Beşiktaş’ın lehine bitti. 2. yarıya yine iyi başlayan Beşiktaş oldu. N’Koudou, Rosier’nin hazırladığı pozisyonu Atiba bitirerek maçı garantiye aldı ve Larin son sözü söyledi. Pas trafiğinin getirisi coşku, stada gelen taraftarlara geçen sezonun şampiyonluk detayını anlatır gibiydi. Savunmada hata yapmayan, oturmuş kadrosu ile oyunu iki yönüyle iyi oynayan Beşiktaş rahat bir galibiyet alarak sezona iyi başlamayı başardı.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Beşiktaş’ın eksikleri nelerdi? Öncelikle Kenan iyi oynamasına rağmen üst düzey bir santrfor ve stoper konusunda iyi bir alternatif zorlu sezon öncesi en önemli eksikler gibi gözüküyor.

Haberin Devamı

Maçın starı

Artık adam yokluğundan değil, forma rekabetini kazanarak oynayabileceğini gösteren N’Koudou, attığı goldeki çabukluğu ve son vuruşu, Atiba’nın golündeki kilit pası ile maçın yıldızı oldu.

Maçın olayı

Atiba takımının pas trafiğinde hep başrolde. Atiba savunma yaparken en çok top kazanan oyuncu. Atiba pozisyona girdiğinizde son vuruşu yapan ve golü atan oyuncu. Yani sonuçta Beşiktaş’ın futbolun doğrularını yaptığı maçın tamamında Atiba imzası var. 38 yaşındaki Atiba’nın bu performansı bana göre maçın olayıydı.

Kısa mesaj

Rizespor kadro olarak geçen sezondan daha iyi olmasına rağmen oyun olarak sezona çok kötü başladı. Özellikle stoper kalitesini artırmak Rizespor için çok önemli.

YORUM YAZ