MENÜ

Fikstür avantajı

Abone Ol Google News

Maçın başında topla daha fazla oynayan Trabzonspor, sahneye çıkması beklenen özel oyuncuları için neredeyse kayıp ilanı verecekti. Guilherme, Ekuban, Nwakaeme ve Abdülkadir Ömür, adeta gezinip durunca ceza sahasına giremeyen pozisyon bulamayan ama istatistiklere göre maçın tek hakimi gibi görünen Trabzonspor oldu. Beşiktaş tarafında ise durum daha vahimdi. Üç pası bir arada yapamayan, çabuk çıkamayan sahaya yayılmayı beceremeyen Beşiktaşlı oyuncular topun arkasından koşarken ceza sahasına girmeden Boyd’un körün taşı misali attığı tek şutla skoru da almayı başardılar. Bu gol adeta ilaç gibi geldi kötü oyuna. Trabzonspor’un oyunu geniş alanda oynamaya başlaması ile daha rahat alan bulan ve pas yapan Beşiktaş 2. yarıda Flavio’nun penaltı yaptırıp atılmasıyla Mensah’la golü bulup skor olarak da rahatladı. Lens, fişi çekti. Abdulkadir’in golü ise Trabzon’a ilaç olamadı. Sonuçta gerektiği gibi oynadığı maçta Trabzonspor’un büyük güç kaybetmiş kadrosunu önce durdurup sonra vurmayı başararak sezona çok önemli bir galibiyetle başlayan taraf Beşiktaş oldu.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Haberin Devamı

Hangi takım daha hazır gözüktü? Skordan bağımsız olarak iki takımında sezonun geneli için hazır olduğunu söylemek zor. Oynanan oyunda skora odaklı Beşiktaş için yarışta şampiyonluk adayı olunacaksa daha baskın bir oyun oynanaması gerektiğini düşünüyorum.

Maçın starı

Oyun umutsuz giderken attığı gol ile varlığını hissettiren Boyd, oynadığı oyunla olmasa da maçın kaderini belirleyen oyuncu olmayı başardı.

Maçın olayı

Trabzonspor’da Sosa, Novak ve Sörloth bu takımın yüzde 70’iymiş. Geri kalan yüzde 30’u ise görünen o ki çok fazla takviyeye ihtiyacı olan bir kadro demek.

Kısa mesaj

Beşiktaş için Trabzonspor’u ilk hafta hazırlıksız yakalamak tam bir fikstür avantajı.

YORUM YAZ