MENÜ

Fenerbahçe günü kurtardı

Abone Ol Google News

Fenerbahçe’nin kontrollü oyun tarzı ve Beşiktaş’ın pas trafiğinde yapacağı hataları değerlendirerek kaleye gitme tercihi ilk yarıda tuttu. Fakat bu tercih hücumda final paslarının kötülüğü üzerinden boşa gitti. Samuel’in N’Sakala’yı zorladığı anlar Fenerbahçe için en önemli detaydı. Beşiktaş’ta ise istenen oyun Ghezzal, Josef ve Ljajiç’in beklenmedik pas hataları üzerinden oynanamamasına rağmen Aboubakar hareketliliği iyi pozisyonlar getirdi. Ancak Altay harika bir ilk yarı oynayınca gol çıkmadı. 2. yarıya Ghezzal’ın ortasında Vida kafası ile golle başlayan Beşiktaş oldu. Bu golle beraber oyun da tamamen Beşiktaş’ın oyunu oldu. Ama Fenerbahçe’yi maçın ilk anından itibaren oyunda tutan Altay performansı Beşiktaş’ın maçı koparmasını önledi. Bulut’un hamlelerinden Ozan Tufan sezonun en güzel gollerinden birini atarak takımı adına günü kurtaran oyuncu olurken, Beşiktaş maçın son anlarında kaybedebileceği ancak maçın genelinde rahat kazanabileceği derbide 1 puanla yetinmek zorunda kaldı.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Haberin Devamı

Beraberlik kime yaradı ? 2’li averaj ve puan farkını koruyan taraf olarak puan Beşiktaş için daha iyi gözükürken, Fenerbahçe oynadığı oyunun karşılığı olarak günü kurtarmış oldu.

Maçın starı

Altay bir kaleci ne kadar iyi oynayabilirse o kadar iyi oynadı. Takımının hem maçta hem de lig yarışında kalmasını sağladı. Karşı karşıya 5-6 pozisyon kurtararak maçın yıldızı oldu.

Maçın olayı

Aboubakar’ın maçın kaderini belirleyen en az 3-4 pozisyonu özellikle de harika bir sezon geçirirken kaçırması iyi performansına rağmen maçın kaderini belirlemesi gecenin olayıydı.

Kısa mesaj

Ozan Tufan oynadığı her derbide Fenerbahçe’nin en iyi oyuncusu olurken neden hazır olmayan İrfan Can ile başlandı anlamak zor.

YORUM YAZ