MENÜ

Feghouli farkı

Abone Ol Google News

İki takımın da önde yapmaya çalıştığı presin getirisi olan pozisyon ve gol bulma çabalarında, işi çözen Galatasaray’dı. Şu bir gerçek, Galatasaray kazandığı ilk toplarda Feghouli’yi ne kadar çabuk bulursa, gol bulma ihtimali de o kadar yüksek. Feghouli de daha 10. dakikada nefis hazırladı, sürpriz çıkışıyla Cicaldau bitirdi. Devamında topu biraz fazla Marsilya’ya bırakmasına rağmen biraz Muslera’nın kurtarışları, biraz Dieng’in ve Marsilya’nın şanssızlığı, kısacası Galatasaray için gol yememesi büyük şans oldu. İlk yarı bitmeden bu kez çabuk hücum konusunda sazı Berkan ve Kerem ellerine aldılar. Bitiren bu kez biraz da şansıyla yine Cicaldau olurken, oyun olarak dengeli ama skor olarak kusursuz bir tabela vardı. İkinci yarıda Dieng’in rahatsız edişlerini saymazsak, Galatasaray’ın yüksek iştahlı ve en önde başlayan presini aşmakta zorlanmasına bir de Kerem’in önce kapıp sonra Feghouli’ye attırdığı gol ile cezayı kestik. Maç da zaten orada koptu. Devamındaki goller, sadece tabelayı belirledi.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Haberin Devamı

İstikrarlı bir santrfor performansına hasret Galatasaray’da Diagne gol atamamasına rağmen belki de Galatasaray’a ayak bastığından beri en fazla mücadele ettiği ve faydalı olduğu maçlardan birini oynadı.

Maçın starı

Galatasaray için en başarılı olduğu oyunu oynayabilmesi için ilk gol çok önemliydi. Cicaldau ilk 2 goldeki katkısıyla oyundan erken çıkmak zorunda kalmasına rağmen maçın yıldızı oldu.

Maçın olayı

Hem maçın hem de bu sezonun olayı, Türk futbolunun Avrupa’da başarıya çok ihtiyacı olduğu bir dönemde Galatasaray’ın harika bir iş çıkarmasıydı. Gruptaki performans için söylenecek tek şey, ‘kusursuz’ olabilir.

Kısa mesaj

Maçın yıldızı Cicaldau dedik ama Feghouli ve Kerem’in oyunu iki yönlü oynayıp aynı zamanda skora dokunmaları da göz kamaştırıcıydı.

YORUM YAZ