MENÜ

Favori Trabzonspor

Abone Ol Google News

Başakşehir’in form durumu ve önemli eksikleri düşünüldüğünde Trabzonspor’un maça favori olarak çıktığı söylenebilir. Nwakaeme ve Ekuban’a eşlik etmeye başlayan Djaniny ile gol sorununu aştılar. Ligdeki çıkışın en önemli ayrıntısı olan stoper ikilisi Hugo-Edgar’ın bugünkü performansı da belirleyici olacak.

Haberin Devamı

Trabzonspor için Abdullah Avcı dönemi başladığından beri yaşanan toparlanma, maç kazanma becerisi, disiplinli oyun Bordo-Mavililer’i her maç daha iyi bir takım haline getirdi. Abdülkadir Ömür’ün sakatlığını ise direkt bir oyuncuya serbestlik vermek yerine oyunu iki yönlü oynayan üç 8 numara ile çözebilirler. Nwakaeme ve Ekuban’a az da olsa eşlik etmeye başlayan Djaniny ile gol bulma sorununu aştılar. Başakşehir maçı öncesi tek dezavantajı ise rotasyon yapabilecek genişliğe sahip olunamaması. Yine de Başakşehir’in form durumu ve eksikleri düşünüldüğünde Trabzonspor’un maça favori olarak çıktığını söyleyebilirim.

Başakşehir’de savunma sorunlu

Diğer taraftan Başakşehir, Şampiyonlar Ligi’nin getirisi yorgunluğu, bazı maçlarda risk almasına rağmen kazanamayışının ve puan olarak çok geride kalmasının sancılarını yaşamaya devam ediyor. İşler iyi gitmese de takımın kalitesinin seviyesini belirleyen Visca ve İrfan Can’ın yokluğu, Rafael’in eksikliği mutlaka hissedilecektir. Özellikle savunma anlamında da büyük sıkıntılar yaşanması, Trabzonspor’da çabuk düşünen forvetlere karşı durumu bir hayli zorlaştırıyor. Yine de belli bir kaliteye sahip Başakşehir için Demba Ba ve Guldbransen, ligde yakaladığı çıkışın en önemli ayrıntısı 2 stoperi olan Trabzonspor için de Hugo-Edgar ikilisinin performanslarının çok belirleyici olduğunu düşünüyorum.

Haberin Devamı
YORUM YAZ