MENÜ

Falcao mu Diagne mi?

Abone Ol Google News

Galatasaray’ın yeni sezon planlamasında (Bu sezonun akıbeti belli olmadığı, oynansa dahi yeni sezonla arasında yeterince zaman kalamayacağından tüm takımların yeni sezon planlamalarını şimdiden yapması şart) özellikle santrfor bölgesi dikkat çekici. Bir yanda maliyeti çok yüksek, elden çıkarabilmek yani istenilen bonservis bedelini alabilmek için oynatmanın gerektiği, ne yapacağı belli olmayan Diagne, diğer tarafta henüz seyretmeye doyulmayan, kalitesi ile takımına değer katan ancak son sahibi olma riski bulunan Falcao. Diagne’ye güvenip Falcao’yu satmak ya da Diagne’yi zararına elden çıkarıp Falcao’yu yine Andone ve Adem Büyük gibi oyuncularla desteklemek çok da akıllıca gözükmüyor.

Haberin Devamı

Onyekuru çok önemli

Birlikte oynarlar mı? Elbette oynarlar ama kulübün mali yapısı, eldeki yabancılardan Saracchi, Lemina, Onyekuru’nun alınma ihtimali ve Luyindama’nın dönüşü ile yabancı sayısının artması ve elbette maliyetleri kaldırılabilir mi asıl problem bu. Bana göre Lemina ve Onyekuru’nun transferlerinin gerçekleşmesi Galatasaray’ın gelecek sezonki başarı kriterini direkt olarak etkileyecek. Sadece Onyekuru transferinin takımın forvet hattını nasıl akıcı hale getirdiği ortada. Sezonun çöpe giden ilk yarısında yapılan, isim olarak kaliteli olmasına rağmen birbirini tamamlamayan oyuncularla lige başlama hatasını tekrarlamamak adına ya Onyekuru ya da aynı özelliklerde bir oyuncu mutlaka alınmalı.

Haberin Devamı

Yeni Melo: Lemina

Lemina ise takımın ruhu olmaya aday özellikleri ile bir başka olmazsa olmaz yıldız. Şampiyonluk adayı takımların savunmanın önünde oyun kurma becerisini, top rakibe geçtiği anda agresifliği ile birleştirebilen bir oyuncu bulması kolay olmazken Melo’dan sonra ilk kez bu özelliklerde bir yıldız yakalandı. Sonuçta Galatasaray doğru hamlelerle yeni sezonda rakiplerine göre elinde bulunan kaliteli kadroyu kısmen bile olsa koruyabilmek adına şimdiden işi sıkı tutmalı.

YORUM YAZ