MENÜ

Erol Bulut'un kader maçı

Abone Ol Google News

Doğru ya da yanlış bizim futbol kültürümüzün gerçeği olarak teknik direktörlerin sezon içinde kaderini belirleyen kırılma maçları çok olur. İşte Erol Bulut da Başakşehir maçında olduğu gibi yine kaderini belirleyecek bir maça çıkıyor. Göztepe mağlubiyetinden sonra dili döndüğünce de sevdiği tarzın ya da kendisi için kazanmanın kolay yolunun topu rakibe bırakmak olduğunu söylemeye çalıştı. Sezon boyunca topa ve oyuna hakim bir görüntü sergilemekte, üretkenlikte sıkıntı yaşayan takımın kazanması şu an için özellikle de kendi geleceği için istenen oyun tarzından önemli geliyor doğal olarak.

Haberin Devamı

Kısır bir maç

Bu doğrultuda Trabzon maçında da muhtemelen daha kontrollü, duran toplar ya da rakibin yapacağı bireysel hatalardan maçı çözmek isteyecektir. Fakat sıkıntı şurda, Trabzonspor da öyle risk alarak hücum eden, boş alan bırakan ya da basit hata yapan bir takım değil. O yüzden maçın adı ne kadar büyük olursa olsun kontrollü oynayacak, bekleyecek iki takım ve kısır bir maç ihtimali yüksek. Diğer taraftan zaten sezon başından beri yakalanamayan kadro istikrarı, Göztepe maçından sonra yine bir rotasyonla sonuçlanabilir. Örneğin sezonun en iyi kanat oyuncularından Nwakaeme’ye karşı Gökhan Gönül, hücumda üretkenlik sorununu çözebilmek için Pelkas takıma dönebilir.

Haberin Devamı

Kayıp yaşanırsa...

Diğer taraftan bana göre beraberliğin bile Fenerbahçe için iyi sonuç olmadığını düşünürseniz Erol Bulut’un Trabzon deplasmanında alacağı sonuç sadece kendisinin değil takımın da kaderini direkt etkileyecek. Puan kaybı durumunda ikili averajın kötü olduğu Galatasaray’ı, güçlü oyunuyla Beşiktaş’ı ve şampiyonluk yarışına ortak olacak Trabzonspor’u geçip şampiyon olabilmek daha da zor olacak.

YORUM YAZ