MENÜ

En rahat galibiyet

Abone Ol Google News

Ankaragücü genelde oyunu dar alana çekip, iyi mücadele ve yüksek koşu temposu ile rakiplerini alt eden bir takım. İlk 11’lere bakınca Beşiktaş’ın Güven, Necip, Dorukhan, Pektemek gibi oyuncularla oyuna başlaması Ankaragücü için kağıt üstünde avantaj gibiydi. Fakat evdeki hesap çarşıya uymadı. Mücadele olarak kafa kafaya giden ilk yarıda Ljajic, Quaresma gibi özel yeteneklerin yanı sıra Atiba’nın pozisyon bilgisi konusunda ağırlığını koymasıyla maçı ilk yarıdan bitirdiler. Pektemek, Ljajic ve Güven rahat galibiyetin gollerini atarken, Ankaragücü 2. yarı 3-0’dan maçı çevirecek güce sahip değildi. Sonuçta Beşiktaş sezonun en rahat galibiyetlerinden birini bana göre maçın Kayseri’ye alınması ile iyi zemin faktörü ile de almış oldu.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Genç oyuncuların hangisi için 11’de devam etmeli denebilir? Özellikle Güven sezon sonuna kadar Beşiktaş takımında en çok dakika alması gereken oyuncu olduğunu attığı klas gol ile gösterdi.

Maçın starı

Adem Ljajic’in maçın ilk yarısında attığı harika gol ve yaptığı asistle olayı erken koparan performansı maçın yıldızını da Ljajic yaptı.

Haberin Devamı

Maçın olayı

Bu rotasyon Ankaragücü maçı için çok doğru ancak daha sert maçlar için bu 11 oldukça yetersiz kalabilir. Özellikle önünde Galatasaray derbisi varken Beşiktaş’ın özel birkaç oyuncusunu derbiye yetiştirmesi şart.

Kısa mesaj

Karius’un ilk yarı performansı, gittiği durumuna göre çok daha iyi döndüğünün ispatı gibiydi.

YORUM YAZ