MENÜ

En değerli galibiyet

Abone Ol Google News

Trabzonspor’u Sosa’nın yokluğunda sıradan bir takım olmaktan kurtaracak en önemli oyuncu Abdulkadir Parmak’tı. Dengeli giden oyunun ibresini gördüğü kırmızı kartla Alanyaspor’a çeviren de yine Abdülkadir oldu.

Haberin Devamı

Eksik kalan Trabzonspor, organize olmak yerine rakibini hataya zorlamak adına dikine oynamaya çalıştı. Başlı başına tehdit Cisse, Fernandes ve Efecan gibi özel oyuncular Trabzon 10 kişi kalınca pozisyon bulmaya başladı. Ancak Cisse’nin beceriksizliği ve Uğurcan’ın hamleleri ile Trabzonspor oyunda kaldı.

2. yarıya kontrollü başlayan Fırtına ilk yarıdakine göre sakin ve sabırlı kalarak oyunu ve skoru dengede tutmaya devam etti. Rakibinin hatasını bekledi. Ve o hatayı Djalma Campos’un elinde buldu. Kazanılan penaltı ve Hosseini’nin golü Trabzonspor için direncin tavan yapmasını sağladı.

Hosseini 2. penaltıyı kaçırmasa maç kopabilirdi, olmadı. Maçın kırılma anında Uğurcan’ın hatasını Novak telafi ederek sezonun en değerli galibiyetini takımına getiren hamleyi yaptı.

Gecenin sorusu

Galibiyetin bundan sonrası için anlamı nedir? Hedef olarak ligi seçen Trabzonspor’da Karaman’ın sakatların dönmesiyle daha güçlü kadrolarla sahaya çıkacağını düşünüyorum. Bu galibiyet ‘Şampiyonluk yarışında ben de varım’ demekti.

Haberin Devamı

Maçın starı

Novak’ın kazanma arzusu, konsantrasyonu, temposu ve yaptığı gol kadar değerli savunma hamlesi ile Trabzonspor’un galibiyetindeki en önemli isimdi.

Maçın olayı

İdeal kadrosundan tamamı lider 5 oyuncusu olmayan Trabzonspor’un, Abdulkadir Parmak’ı da kaybetmesine rağmen sezonun en iyi hücum eden takımını yenmesi başlı başına bir olaydı.

Kısa mesaj

Cisse bu ligin gol kralı adayı olmasına rağmen kaçırdığı pozisyonlar Trabzonspor için gecenin fırsatı oldu.

YORUM YAZ