MENÜ

Çabuk oynarsa kazanır

Abone Ol Google News

Bordo-Mavililer kazandığı topları çabuk ve ilk düşünce olarak dikine gitmeye çalışarak değerlendirirse kolay gol bulabilir. Kontrollü oyunu seven Trabzonspor’un bu kez hızlı atak denemesi çok önemli.

Haberin Devamı

Trabzonspor iyi oynadığı bir büyük maçtan son dakika golü ile 2 puan kaybederek ayrıldı. Eğer hedefin şampiyonluk değilse ki çok zor, puandan çok; iyi oyun, gelecek yıl için hazırlık, prestij olduğunu düşünmek skoru önemsiz kılabilir. Yani işe biraz pozitif olarak bakmak gerek. Hâlâ ciddi olarak şansı bulunan Galatasaray’a karşı maçın büyük bölümünde oyununu kabul ettirmeyi başaran, daha çok pozisyona giren ve kulübesi zayıf olmasına rağmen son ana kadar galibiyete yakın taraf Trabzonspor’du. Karagümrük maçına da kaybedilen puanlardan ziyade iyi oyunun özgüveni ile çıkması, Trabzonspor adına önemli. Oyuna kalecisinden itibaren pas yaparak başlayan, sahanın her alanında organize olabilen ve yetenekli oyuncu sayısı çok fazla olan Karagümrük, Galatasaray kadar zor bir rakip.

Duran toplar kritik

Haberin Devamı

Trabzonspor bu topla ilişkisi iyi takıma karşı ise kazandığı topları çabuk ve ilk düşünce olarak dikine gitmeye çalışarak değerlendirirse kolay gol bulabilir. Elbette bu fırsatlar sürekli bulabileceğiniz fırsatlar değil ama Karagümrük top rakibe geçtiği anda savunmaya çabuk geçebilen bir takım olmadığı için kontrollü oyunu seven Trabzonspor’un zaman zaman çabuk atak denemesi çok önemli. Savunma konsantrasyonu iyi olan, Edgar ve Hugo’dan savunma liderliklerinin yanında hücumda da katkı alan Trabzonspor için duran toplar yine maçı kazanabilmek için hayati derecede önemli.

YORUM YAZ