MENÜ

Bu ligden çok sular akar!

Abone Ol Google News

Beşiktaş derbiye bir iç saha takımı refleksi ile presli başladı. Zaman zaman önde bazen de ortasahaya çekilerek pres yaptı. İyi yerlerde toplar kazandı. Ancak buraya kadar doğru olan oyun planı iş kazandığın topları kullanmaya gelince tutmadı. Final paslarını sahadaki tüm Beşiktaş'lılar çok kötü kullandı. Kötü tercihler Beşiktaş'ın pozisyon bulabileceği birçok fısatı harcaması demekti. 20 dakikadan sonra ise Galatasaray Lemina ve Nzonzi ile topa hakim olmaya başladı. Feghouli hareketlendiğinde pozisyon buldular. Andone'de zor vuruşları iyi yapacak bir görüntü de olmayınca kısır bir ilk yarı golsüz bitti. 2. yarıya Beşiktaş tempolu geldi. 5 dk.ya sığdırdığı pozisyonlardan gol çıkmayınca oyun yine dengelendi. Beşiktaş, Galatasaray'dan daha az dinlenmiş olmasına rağmen arayan taraf olmayı Ljajic hamlesi etkisi ile sürdürdü. Ve sonunda Caner'in ortası ile maçın en çalışkanı Umut Nayir klasik bir santrfor golünü ön direkten atarak kariyerinin en önemli işlerinden birini yaptı. Beşiktaş, Abdullah Avcı için çok kritik derbiyi kazanarak bu ligin altından çok sular akar dedirtti.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

Maçın yıldızı

Maç boyunca didindi durdu. Her pozisyon stoperleri rahatsız etti. Gol pozisyonlarının hepsinde vardı. Kaçırdığı fırsatlara rağmen inatla aramaya devam etti. Sonuçta attığı gol ile gecenin kahramanı oldu. Umut Nayir maçın yıldızıydı.

Maçın olayı

Salı günü maç oynamış Galatasaray'ın, perşembe günü maç oynamış olan çok eksik olan Beşiktaş'a karşı bu kadar düşük tempoda bir maç oynaması ve silik kalması maçın olayıydı.

Gecenin sorusu

Beşiktaş mı iyi, Galatasaray mı kötüy dü ? Öncelikle Beşiktaş'ın yorgunluğuna rağmen sahada özverili oynayan oyuncusu daha fazlaydı. Gökhan Gönül, El Neny, Rebecho, Umut Nayir, Caner ve Vida standartların üstüne çıkarken, Galatasaray'da Nzonzi ve Muslera haricinde iyi iş çıkaran oyuncu yoktu.

Kısa mesaj

Fatih Terim himayesinde yine sahada olan Belhanda'nın görüntüsü benim burda ne işim var der gibiydi.

YORUM YAZ