MENÜ

Bireysel hataların kurbanı oldu

Abone Ol Google News

Alanyaspor ilk düdükle birlikte sahanın her alanında yakın ve müdahaleli oyunuyla Fenerbahçe’nin oyunu dikine oynamasına izin vermedi. Bu iyi savunmayı iyi hucüm ederek taçlandıramayınca Fenerbahçe’nin çabuk oyuncusu Rodriques çıktı sahneye. Hazırladı, Kruse ile ikrama dönen pozisyon Tolga’nın golü ile bitti. Fenerbahçe golü attığı andan itibaren Alanya daha fazla öne çıktı. Fenerbahçe gol sonrası 5 dakikayı yönetemeyince Altay-Zanka iletişimsizliği ile golü kalesinde gördü ve soyunma odasına önde oynama fırsatını teperek gitti. İlk yarıda Altay’ın yaptığı hata çok üzmüş olacak ki 2. yarıya Jailson ve Ozan Tufan da bireysel hatalarla başlayınca daha maçın bitmesine yarım saat kala maç 3- 1’e gelmişti. Alanyaspor için en sevdiği iş olan yaslanarak oynarken çabuk çıkışlar yapma belgeseli bir klasik misali yine iş görmüştü. Fenerbahçe’nin hamleleri, ürettiği 1-2 pozisyon dışında Alanyaspor’u çok da rahatsız edemedi. Sonuçta Fenerbahçe oyun üstünlüğünden ziyade bireysel hatalara kurban gittiği maçta ilk mağlubiyetini almış oldu.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Haberin Devamı

Neden Jailson ? Ersun Yanal’ın oyunu geriden doğru başlatma isteği Jailson tercihini mantıklı kılabilir. Ancak eğer savunma zaafiyetlerini (Başakşehir maçı gibi) göz ardı edersen, üstelik bunu kulübende 3 stoper varken yaparsan Jailson tercihi sonuna kadar tartışmaya açıktır.

Maçın starı

Fırsatçılığını, takipçiliğini ve bitiriciliğini konuşturdu. Santrfor için doğru zamanda doğru yerde olma mecburiyetini yerine getirerek attığı 2 gol ile Alanyaspor’un maçı kazandıran yıldızı Cisse oldu.

Maçın olayı

İlk 3 hafta iyi iş çıkaran geri dörtlü ve Altay’ın aynı maçta yaptıkları ölümcül hataların maçı kaybettirmesi gecenin olayıydı.

Kısa mesaj

Alanyaspor'un aldığı galibiyeti bireysel hatalar üzerinden değil yaptığı iyi savunma ve rakibini hataya zorlama becerisi üzerinden okursak maçı haketti diyebiliriz.

YORUM YAZ