Beceri ve doğru kullanım

Abone Ol Google News

Okan Buruk nadir durumlar haricinde hemen her yıldız oyuncusu ile iletişimi yüksek bir sezon geçirerek, krizleri iyi idare ederek yine şampiyonluğun en önemli ismi oldu.

Haberin Devamı

Galatasaray işi şansa bırakmamak adına maça hızlı başladı. Kontrollü kalıp tabelayı dengede tutmak isteyen Konyaspor’a karşı ilk bölümde Kerem ve Barış Alper’in hareketliliği ile pozisyonlar da ürettiler. Özellikle Abdülkerim’in kafasında direkten dönen topa rağmen Icardi, Köhn’ün ortasında kafayla golü yaparak takımının istediğini almasını sağladı. Bu gol hem Galatasaray’ı rahatlattı, hem de Konyaspor’a bir telaş getirdi. Galatasaray Sanchez ile 2. golü kaçırdı ve aramaya devam etti. Fakat Konyaspor hücum anlamında ilk devre Galatasaray’ı hiç zorlayamadı. 2. yarının başında Konyaspor Cikalleshi kafasıyla adeta son şansını kullandı ve golü bulamadı. Şampiyonluk için coşkusu artan Galatasaray, Icardi’nin enfes topuk golüyle kıvılcımı ateşe dönüştürürken, Berkan attığı golle Konyaspor’a son darbeyi vurup zafer şarkılarını başlattı.

Haberin Devamı

Krizleri iyi idare etti

Sezonun en istikrarlı ismi Torrera, maçı çözen ve gol krallığını ilan eden Icardi maçın kahramanları oldular. Galatasaray derbiyi kaybetmesine rağmen Konyaspor’a karşı yüksek konsantrasyonla oynayarak çok rahat bir galibiyet aldı. Zaten Galatasaray’ı şampiyon yapan en önemli detaylardan biri bu tip takımlara karşı oyun kalitesi nasıl olursa olsun kazanmayı başarması oldu. Bu da tamamen kadroda bulunan kazanma becerisi yüksek oyuncuların fazlalığı ve Okan Buruk’un bu oyuncuları doğru kullanımı ile ilgiliydi. Okan Buruk nadir durumlar haricinde hemen her yıldız oyuncusu ile iletişimi yüksek bir sezon geçirerek, krizleri iyi idare ederek yine şampiyonluğun en önemli ismi oldu.

YORUM YAZ