MENÜ

Avcı haklı çıktı!

Abone Ol Google News

Kasımpaşa topu Beşiktaş’a bıraktığı maçın ilk yarısında orta sahada yaptığı presle kazanılan topları Beşiktaş kalesinde bitirmeyi planlamıştı. Hafez’in erken atılmasına rağmen bu plan Koita üzerinden tuttu. Mustafa Pektemek skoru yaptı. Beşiktaş Atiba-Elneny ikilisinin çalışkanlığı sayesinde Kasımpaşa’yı geriye yasladı. Fakat üretkenlik anlamında Ljajic, Burak Yılmaz ve Diaby vasat kalınca sahneye son haftaların yükselen form grafiği ile dikkat çeken Gökhan Gönül-Caner ikilisi çıktı. Caner’in yüksek ortaya dar açıdan nefis vuruşu skoru eşitledi. 2. yarı 1 kişi fazla olmasına rağmen oyun üstünlüğünü alamayışı, Kasımpaşa’nın çabuk çıkarak Koita ile bulduğu gol ve Pektemek’in kaçırdığı pozisyon ile 10 dakikalık bölüm Kartal için kabus gibiydi. Avcı’nın etkisiz Diaby’nin yerine Umut Nayir hamlesi bu sıkıntının getirisi oldu. Beşiktaş kâbustan uyandı. Umut attığı gollerle hem Avcı hamlelerini haklı çıkardı hem de kötü bir gecede Beşiktaş’ı kurtardı.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

10 kişiye karşı nasıl oynanmaz? Beşiktaş’ın cevabını oynadığı oyunla verdiği bir gece oldu. Pas trafiğinde sıkıntılı, kenarları iyi kullanamayan Beşiktaş, top rakibine geçtiğinde de müdahale etmekte geç kalarak bol bol geri koştuğu bir maç oynadı, zaferin sona kalması bu yüzdendi.

Haberin Devamı

Maçın starı

Rakibini açmakta zorlanan Beşiktaş’ın imdadına harika hücum bindirmeleri ile katkı yapan Gökhan Gönül yetişti, maçın yıldızıydı. Umut girdikten sonra attığı gollerle onun önüne geçti tabii ki.

Maçın olayı

Beşiktaş’ın hücum hattında Caner haricinde iş yapan oyuncusunun olmayışı gecenin olayıydı. Burak, Ljajic, Diaby adeta sahada gezinip durdular. Onların yerine iş yapan ise hala Süper Lig’in en iyi sağ beki Gökhan Gönül oldu.

Kısa mesaj

Tayfur Havutçu’nun Kasımpaşa’da bu oyuncu kadrosu ile iyi işler yapabileceğinin sinyallerini oyun olarak verdiğini düşünüyorum.

YORUM YAZ