MENÜ

Aslan hazır değil ama bu hikaye başka

Abone Ol Google News

Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’ndeki en zor maçına hazır olmadığı aşikâr. Ama her maçın hikayesi farklıdır. İç sahada bulabileceğimiz erken bir golle direnci arttırıp az hata yapan bir takım görüntüsüne bürünmek en güzel senaryo olacaktır.

Haberin Devamı

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’ndeki en zor maçına hazır olmadığı aşikâr bir derbi oynadıktan sonra çıkacak. Elbette her maçın hikayesi farklıdır. Fakat Galatasaray’ın özel oyuncularının başta olmak üzere tüm takımın form durumunun düşüklüğü biraz tedirgin edici.

Olumlu tarafından bakmaya çalışırsak, iç sahada bulabileceğimiz erken bir golle direncimizi arttırıp, az hata yapan takım görüntüsüne bürünebilmek sanırım en güzel senaryo olacaktır.

Duran topların ve ilk golün futboldaki önemini unutmadan iyi konsantre olmak bu maçlarda çok şeyi belirleyebilir.

Agresif olmak zorunda

Bir de tabi özel ve iyi oynamazsa maç kazanmanın imkansız olduğu oyuncular var. Muslera, Falcao, Feghouli, Nzonzi ve Babel de bu ayrıntıda Galatasaray için iyi iş çıkarmak zorunda olan oyuncular. Marcao ve Luyindama’nın top kullanırken en iyi pası değil, en basit pası yaptığını da umut ederek iyimser bir tablo çizebilirim. Ama bunlar gönülden geçenler. Futbolun sahada oynandığı ve bazen acımasız bir oyun olduğunu unutmadan güçlü ve agresif olma zorunluluğu da işin gerçeği.

Haberin Devamı

Hayat boyu unutulmaz

Bu gerçekler ışığında alınacak 1 puan da galibiyet kadar değerli. İyi bir maç çıkarmanın sezonun devamında Galatasaray’ın özgüvenini tekrar geri getirmesi açısından önemini unutmamak gerek. Tabi oyuncular için durum daha basit ele alınabilir.

PSG’ye karşı oynayacağın maçta göstereceğin performansın, yapacağın iyi işlerin hayatın boyunca hatırlanacağını düşünürsen, tüm oyuncuların potansiyelini zorlayarak oynamasını bir avantaj olarak görebiliriz.

YORUM YAZ