MENÜ

Aslan avantajı kaçırdı

Abone Ol Google News

Galatasaray’ın ilk yarıdaki etkisiz görüntüsünün altında yatan 2 etken vardı. 1.’si tempolu, baskılı, rakibini hataya zorladığı oyunda taraftarından aldığı güç, 2.’si ise oyununa enerji ve dikine koşularıyla çok şey katan Ömer’in kulübede oluşu. Beşiktaş bu durumu iyi değerlendiremedi. Gökhan’ın, Onyekuru’yu iyi kontrol etmesi, Feghouli’nin kalabalık savunmada alan bulamayışı Beşiktaş’ın hücumda olmamasına rağmen savunmada etkili oluşunun etkileriydi. Galatasaray 2. yarıya Ömer’le döndü ve az da olsa dikine oynamaya başladı. Gökhan Gönül’ün çıkmasıyla artan Beşiktaş’ın savunma zaafiyetlerini Falcao, Onyekuru ve Feghouli’nin yakaladığı pozisyonları bitiremeyerek değerlendiremedi. Beşiktaş N’Koudou ile tek bir fırsat yakaladı, Muslera’yı geçemedi. Taraftar etkisinin futbol için ne anlama geldiğini bize hatırlatan derbideki beraberlik Galatasaray için rakiplerinin puan kaybettiği haftada çok önemli bir avantajı kaçırdığı, Beşiktaş için ise oynadığı oyuna bakınca hakettiği puanı aldığı anlamına geliyordu.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Haberin Devamı

Fatih Terim’in Belhanda tercihini anlayan var mı? Sezonun en iyi maçını Sivas’ta oynayan, galibiyeti kaçıran, üretken Galatasaray 11’inden en formda oyuncu Ömer Bayram’ı kesip Belhanda’yı oynatmak 45 dakikayı çöpe atmaktan başka işe yaramadı.

Maçın starı

Derbinin kazananı, keyfi, öne çıkanı, yıldızı falan yoktu. Ancak Muslera az top geldiğini düşünürsek N’Koudou pozisyonunda yüksek konsantrasyonu ve kurtarışıyla büyük takım kalecisi olmanın ne demek olduğunu hatırlattı.

Maçın olayı

Futbolcuların taraftarsız maçlara hazır olmadıkları ve malum durumdan çok etkilendikleri sadece derbi özelinde değil, haftanın tüm maçlarında hissedildi.

Kısa mesaj

Beşiktaş için sezonun ilk yarısında seri yakaladığı fikstürde aynı yükseliş tekrarlanırsa Sergen Yalçın teselli olarak kabul edilebilecek bir yerde ligi bitirebilir.

YORUM YAZ