MENÜ

Arda işi çözdü

Abone Ol Google News

Galatasaray maça topa hakim olarak başladı. İyi kapanan ve oyunu dar alana sıkıştıran Trabzonspor kazandığı toplarla rakibini geri koşturma planı tuttu belki ama Djaniny ile yakalanan fırsat skora dönüşmedi. Oyunun dengelendiği anlarda Feghouli’yi kaybetmesine karşın Emre Kılınç ve Oğulcan’ın da iyi iş çıkardığı harika bir organizayondan gelen Arda Turan golü, dengeli oyunun ibresini Galatasaray’a çevirdi. Maçın ikinci yarısında skor dezavantajına rağmen oyun üstünlüğü alamayan Trabzonspor çok fazla pozisyon üretemezken, Galatasaray ise Trabzonspor savunmasının öne çıkışını iyi değerlendirerek Ömer Bayram’ın pasında Oğulcan ile golü buldu ve maçı garantiye aldı. Abdullah Avcı’nın elindeki tek hamlesi Afobe yakaladığı fırsatları acemice harcayıp, Nwakaeme ise son pas tercihlerini yanlış kullanınca zaten zayıf Trabzonspor kadrosu kaderine razı oldu.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Trabzonspor neden kaybetti? Oynadığı ve hiç kaybetmediği 6 maç özelinde rakiplerinden kolay gol yemeyen Trabzonspor kadrosunun kalitesi Galatasaray’a yetmedi. Özellikle maçı çevirebilmek adına elinde formsuz Afobe’den başka kimse olmayan Abdullah Avcı çaresiz kaldı.

Haberin Devamı

Maçın starı

Falcao, Diagne gibi yıldızların arkasında kalmasına rağmen aldığı şansı bir kez daha çok iyi kullanan Oğulcan maçın yıldızıydı. İlk goldeki topuk pası, ikinci goldeki bitirişi ile Galatasaray’da maçın kahramanı olmayı sonuna kadar hak etti.

Maçın olayı

Galatasaray’ın Feghouli sakatlandıktan sonra hücum etme kısmında Emre Kılınç, Arda, Oğulcan arasında yaşadığı bağlantıdan gelen klas gol maçın olayıydı. Bu gol skor dengede devam etse zora girecek maçta bu ihtimali ortadan kaldırdı.

Kısa mesaj

Afobe’ye takımı adına kırılma anında Djaniny’e vermediği pas sonrası şu soruyu sormak gerek. Sen atmayınca takım kazanmıyor mu ?

YORUM YAZ