MENÜ

Alanya hak etti

Abone Ol Google News

Alanyaspor, Galatasarayın orta saha ve hücuma dönük oyuncularının pas trafiğini özellikle orta sahada yakın savunma ile kesmeyi başardı. Dar alanda yaptığı savunmanın yanında top kendisine geçtiğinde ise rakibi yerleşmişse sakin, çabuk atak şansı varsa hızlı ama ezbere olmayan, kaliteli paslarla çıkmayı başardılar. Yedlin'in bıraktığı boşluklara Davidson, geri dönüşte zorlanan Galatasaray orta saha oyuncularının arkasına Efecan ile sarktılar. Babacar'ın iki stoperi tek başına geçerek attığı ve Salih'e attırdığı gol ile daha ilk yarıdan avantajlı duruma geçtiler. Galatasaray ise düşük temposunu ilk yarı boyunca artıramayınca pozisyonsuz bir devre oynamış oldu. Bu temposuzluğa kayıtsız kalamayan Fatih Terim soyunma odasından 3 değişiklik ile geldi ama daha devrenin başında Marcao'nun Tayfur'a yaptığı penaltı ve Babacar golü ile maç iyice çıkmaza girdi. Yine de ilk yarı bulunamayan pozisyonlar hamleler sonrası bulundu. 2 kez direğe takılan ve Marafona etkisiyle Onyekuru, Mohamed ve Kerem pozisyonlarından Mohamed ve Fernandes ile 2 gol çıkarabildiler. Sonuçta Alanyaspor rakibine göre çok daha iyi hazırlandığı kupa maçını hak ederek kazanmayı başararak yoluna devam eden taraf oldu.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Haberin Devamı

Yedlin ile ilgili ilk izlenimler nelerdir? Hücum iştahı arkadaşları ile fazla maç oynadıkça Galatasaray için bir avantaja dönüşebilir. Fakat özellikle ilk yarıda bıraktığı boşluklar zaten yorgun gözüken Galatasaray'lı oyuncuların çok fazla geri koşmasına sebep oldu.

Maçın starı

Galatasaray'ın formda ve güçlü stoperlerine çok zor bir gece yaşatan, 2 gol 1 asistle oynayan Babacar takımının turu geçmesindeki en önemli etkendi. Kusursuz bir santrfor performansı sergiledi.

Maçın olayı

Derbi kazanmış Galatasaray'ın tempoyu bir türlü artıramayışı, özellikle son haftaların başarılı ikilisi Donk-Marcao'nun bireysel hatalarının Muslera'yı çaresiz bırakması gecenin olayıydı.

Kısa mesaj

Mohamed 3. maçını da boş geçmedi. Pozisyona girme ve bitirme becerisine bakınca Galatasaray'ın çok iyi bir transfer yaptığı ortada.

YORUM YAZ